Terapeut som beveger på pasientens armer

Fysioterapistudier i Nederland

Det er populært blant nordmenn å studere fysioterapi i Nederland, og utdanningen har et godt renommé internasjonalt. Du kan studere på nederlandsk eller engelsk.

Om utdanningen

Utdanningen er tre- eller fireårig og leder frem til en Bachelor of Health in Physiotherapy/Bachelor of Physiotherapy. Det finnes også tilbud om å ta første året av bachelorgraden i Norge og de to siste årene i Nederland.

Finn fysioterapi i Nederland

10 offentlige studiesteder samt et privat akademi, Thim van der Laan, tilbyr fysioterapiutdanning i Nederland. De fleste velger å studere ved ett av de fem lærestedene som har tilbud om studiet på engelsk.

Oslo – Enschede

Gjennom Oslo Nye Høyskole kan du ta det første året av fysioterapiutdanningen i Oslo og de to siste årene ved Saxion i Enschede. Deretter følger ett års praksis i Norge. Dette programmet kan du lese mer om på Oslo Nye Høyskole sine hjemmesider (se søknadsprosess).

Opptakskrav bachelor

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Nederland?

I Nederland må du betale skolepenger ved både offentlige og private skoler. Skoleåret 23/24 koster studier ved offentlige læresteder 2314 EUR per år i skolepenger. Private skoler er dyrere.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Nederland, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Åpent fellesområde under buet tak med bylandskap i bakgrunnen

Jeg har kommet inn på en skole i Nederland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.