Ung kvinne med flette ses bakfra på en scene

Generalforsamling i ANSA

Generalforsamlingen er ANSAs øverste organ. Hver sommer møtes engasjerte medlemmer og tar viktige avgjørelser for organisasjonen for det kommende året. Bli med og påvirk ANSAs fremtid!

Generalforsamlingen 2024 avholdes på Quality Hotel Hasle Linie 5. – 7. juli.

Hva er generalforsamlingen?

På den årlige generalforsamlingen (GF) vedtas de største og viktigste sakene i ANSA. Alle medlemmer kan delta og fremme saker, og hvis du melder deg på som delegat får du også stemmerett. Ved å bli med på GF kan du være med og direkte påvirke ANSAs fremtid!

Generalforsamlingen er et sosialt og spennende arrangement som samler engasjerte medlemmer til debatt og moro. Sammen setter de strategiske, organisatoriske og politiske prioriteringer for ANSA i det kommende studieåret. I tillegg velger de hvem som skal bli sentrale tillitsvalgte og styre ANSA frem til neste GF.

Hvem kan delta på generalforsamlingen?

På ANSAs generalforsamling møtes delegater, observatører, gjester og frivillige. Les mer om dem nedenfor og finn ut hvordan du vil delta!

Sjekk også vår ressursbank for GF, hvor du finner alt du trenger for å forberede deg.

Kost og losji under GF

Delegater, observatører og frivillige får dekket kost og losji, mens gjester må legge ut for dette selv.

Delegater

Generalforsamlingen består av 120 delegater. Delegatene har stemmerett, og delegatplassene er fordelt på ANSA-land og -regioner, RAV-land og ANSA Alumni.

Observatører

ANSAs sittende president, hovedstyre, valgkomité, kontrollkomité og ordførerkollegium er observatører på generalforsamlingen. Det betyr at de har tale- og møterett, men ikke stemmerett.

De ansatte i ANSA, sekretariatet, er også med som observatører. I tillegg deltar inviterte samarbeidspartnere som observatører.

Gjester

Alle ANSA-medlemmer, både studenter og alumni, har tale- og møterett på GF. Synes du GF virker spennende, men har ikke lyst til å være delegat? Da kan du være med som gjest!

Som gjest på GF kan du få med deg det som skjer, bli med i diskusjon hvis du vil, og til og med legge frem saker du bryr deg om. Du har ikke stemmerett, det er det kun delegater som har.

Frivillige

Det er hovedstyret, i samarbeid med sekretariatet, som er ansvarlige for ANSAs generalforsamling og som sørger for at alt går som det skal. Sekretariatet har folk på plass som hjelper til med de største oppgavene, men det trengs frivillige som kan hjelpe til med ulike ting.

Ung person med rosa genser holder en rosa mobil

Ønsker du å endre en vedtekt?

ANSAs vedtekter er reglene for ANSAs virke, og de bestemmes av generalforsamlingen hvert år. Ønsker du endring av én eller flere av disse?

Som ANSA-medlem kan du sende inn forslag til endring av vedtektene, så vil forslaget diskuteres på GF. Husk bare at fristen er åtte uker før arrangementet! Du sender dine forslag til hovedstyret, for eksempel via presidenten.

Ung mann sitter avslappet i en lys steintrapp

Still til valg på ANSAs generalforsamling

Under generalforsamlingen velger delegatene hvem som skal bli sentrale tillitsvalgte og styre ANSA frem til neste generalforsamling.

Hvis du er opptatt av at norske utenlandsstudenter skal ha det best mulig, synes organisasjonsarbeid er spennende og vil forsvare utenlandsstudentenes interesser, bør du stille til valg! Da kan du bidra sentralt i ANSA og forme organisasjonen enda mer direkte.

Kåringer under generalforsamlingen

Under generalforsamlingen fremhever vi personer, lokallag og lands- og regionsstyrer som har gjort en spesielt god innsats for ANSA. Vi kårer årets land/region og årets lokallag, og vi deler ut den tradisjonsrike Vaganten.