Ung kvinne med flette ses bakfra på en scene

Generalforsamling i ANSA

Generalforsamlingen er ANSAs øverste organ. Hver sommer møtes engasjerte medlemmer og tar viktige avgjørelser for organisasjonen for det kommende året. Bli med og påvirk ANSAs fremtid!

Generalforsamlingen 2024 avholdes på Quality Hotel Hasle Linie 5. – 7. juli.

Banner Generalforsamling 2024

Hva er generalforsamlingen?

På den årlige generalforsamlingen (GF) vedtas de største og viktigste sakene i ANSA. Alle medlemmer kan delta og fremme saker, og hvis du melder deg på som delegat får du også stemmerett. Ved å bli med på GF kan du direkte påvirke ANSAs fremtid!

Generalforsamlingen er et sosialt og spennende arrangement som samler engasjerte medlemmer til debatt og moro. Sammen setter de ANSAs strategiske, organisatoriske og politiske prioriteringer for det kommende studieåret. I tillegg velger de hvem som skal bli sentrale tillitsvalgte og styre ANSA frem til neste GF.

Hvem kan delta på generalforsamlingen?

På ANSAs generalforsamling kan alle ANSA-medlemmer delta! Her møtes delegater, observatører, frivillige og gjester. Les mer om dem nedenfor og finn ut hvordan du melder deg på!

Sjekk også vår ressursbank for GF-deltakere, hvor du finner alt du trenger for å forberede deg.

Delegater

Generalforsamlingen består av 120 delegater. Delegatene er de eneste som har stemmerett, og delegatplassene er fordelt på ANSA-land og -regioner, RAV-land (land uten egne styrer) og ANSA Alumni.

Som delegat får du dekket kost og losji under generalforsamlingen.

Delta som delegat

Gjester

Alle ANSA-medlemmer, både studenter og alumni, har tale- og møterett på GF. Synes du GF virker spennende, men har ikke lyst til å være delegat? Eller kanskje alle delegatplassene er fylt opp? Da kan du være med som gjest!

Som gjest på GF kan du få med deg det som skjer, bli med i diskusjon hvis du vil, og til og med legge frem saker du bryr deg om. Du har ikke stemmerett, det er det kun delegater som har. Gjester må selv dekke kost og losji.

Delta som gjest

For å delta som gjest trenger du kun å melde deg på arrangementet når påmeldingen åpner.

Frivillige

Det er hovedstyret, i samarbeid med sekretariatet, som er ansvarlige for ANSAs generalforsamling og som sørger for at alt går som det skal.

Sekretariatet har folk på plass som hjelper til med de største oppgavene, men vi trenger frivillige som kan hjelpe til med ulike ting!

Frivillige får dekket kost og losji.

Delta som frivillig

Observatører

ANSAs sittende president og andre sentrale tillitsvalgte er observatører på generalforsamlingen. Det betyr at de har tale- og møterett, men ikke stemmerett.

ANSAs ansatte (sekretariatet) og inviterte samarbeidspartnere er også med som observatører. Observatører får dekket kost og losji.

Delta som observatør

For å delta som observatør trenger du kun å melde deg på arrangementet når påmeldingen åpner.

Delta digitalt på GF

Ikke alle delegater og gjester kan delta fysisk på GF. Heldigvis er det mulig å være med digitalt! Delegater, observatører og gjester som deltar digitalt har samme mulighet til å snakke for salen som de som er fysisk til stede.

Digital deltagelse skjer via Teams. Du får en lenke til møtet når du melder deg på arrangementet.

Ung mann sitter ved et bord og jobber

Ønsker du å endre en vedtekt?

ANSAs vedtekter er reglene for ANSAs virke, og de bestemmes av generalforsamlingen hvert år. Ønsker du endring av én eller flere av disse?

Som ANSA-medlem kan du sende inn forslag til endring av vedtektene, så vil forslaget diskuteres på GF. Husk bare at fristen er åtte uker før arrangementet! Du sender dine forslag til hovedstyret, for eksempel via presidenten.

Anna Handal Hellesnes på ANSAs talerstol

Still til valg på ANSAs generalforsamling

Under generalforsamlingen velger delegatene hvem som skal bli sentrale tillitsvalgte og styre ANSA frem til neste generalforsamling.

Hvis du er opptatt av at norske utenlandsstudenter skal ha det best mulig, synes organisasjonsarbeid er spennende og vil forsvare utenlandsstudentenes interesser, bør du stille til valg! Da kan du bidra sentralt i ANSA og forme organisasjonen enda mer direkte.

Kåringer under generalforsamlingen

Under generalforsamlingen fremhever vi personer, lokallag og lands- og regionsstyrer som har gjort en spesielt god innsats for ANSA. Vi kårer årets land/region og årets lokallag, og vi deler ut den tradisjonsrike Vaganten.

Pokaler Årets lokallag og Årets land/region

Årets land/region og lokallag

Utmerkelsene Årets land/region og Årets lokallag deles ut til et ANSA-land eller -region og et lokallag som har gjort en spesielt god innsats for å samle sine medlemmer og gi dem en morsom og trygg opplevelse i utlandet. Alle medlemmer kan nominere land, regioner og lokallag de synes fortjener å bli løftet frem! Vil du sende inn en nominasjon og se tidligere vinnere ?

Vaganten medalje og diplom

Vaganten

Vaganten er ANSAs æresutmerkelse. Den deles ut til personer som har gjort en ekstraordinær innsats for utenlandsstudentene eller for menneskeheten for øvrig. Alle kan nominere noen til Vaganten, og både medlemmer (med og uten verv) og ikke-medlemmer kan nomineres.

Kvinne i oransje genser sitter på en seng og jobber med PC

Lurer du på noe om GF?

Har du spørsmål om tilrettelegging under GF, å stille til valg, eller annet?