Ung kvinne klatrer i klatrevegg

Agenter

En agent er en kommersiell leverandør av utdanning i utlandet som kan hjelpe deg med søkeprosessen. Husk å se etter ANSAs godkjenningsmerke hvis du skal søke gjennom en agent.

Er det lurt å søke gjennom en agent?

Det er generelt viktig at du tar deg god tid når du undersøker hvilke utdanninger og studiesteder du skal søke på. På beskrivelsene våre av ulike studieland finner du gode verktøy som kan hjelpe deg i denne prosessen. I tillegg finnes det agenter du kan søke gjennom.

Hva er en agent?

En agent samarbeider med utenlandske studiesteder og bistår kommende studenter med søkeprosessen. Noen formidler studenter til ett bestemt land, mens andre dekker flere land. Agentene kjenner studiestedene i landet godt, og bistår deg i det som kan oppleves som en litt forvirrende prosess.

Gjør din egen research først!

Vi anbefaler at du bestemmer deg for studier og studiested før du involverer en agent. Dersom agenten som tilbyr utdanningen er godkjent av ANSA, kan du trygt søke gjennom denne agenten.

Ung mann med hestehale sitter med pc på en gressplen

Sjekk om agenten er ANSA-godkjent

Det finnes mange agenter som leverer utdanning i utlandet, og de praktiserer litt ulikt. Dessverre følger ikke alle en helt ryddig prosess. Det er viktig å huske på at agenter er kommersielle aktører som tjener på å få studenter inn på studiestedene, og at du skal ta deg tid til å sjekke ulike søkemuligheter når du skal søke utenlandsstudier.

Føl deg trygg med ANSAs godkjenningmerke

ANSA har lansert etiske retningslinjer for agenter, og vi gir et godkjenningsmerke til alle agenter som slutter seg til dem.

Du kan være helt trygg på at alle ANSA-godkjente agenter er kvalitetssikret av oss, og at de gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som drømmer om å studere i utlandet.

Ung mann ser tenkende ut i lufta med en mobil i hånda

Klage på en agent

Som ved alle salg av produkter og tjenester, kan det dukke opp behov for å klage på en agent. Dette kan for eksempel være hvis du mener at det er feil eller mangler ved utdanningen som er blitt formidlet, eller at agenten ikke har opptrådt som avtalt.

Dersom du av en eller annen grunn ønsker å klage på en agent, skal du først sende en klage direkte til agenten. Får du ikke medhold i klagen, kan du få den vurdert på nytt av ANSAs klagenemnd.

Finn ANSA-godkjente agenter

Ikke-kommersielle aktører

Det finnes også ikke-kommersielle aktører som kan hjelpe deg med å søke utenlandsstudier. Disse kalles ikke agenter, for de er ikke kommersielle og opererer ikke på samme måte. Nedenfor finner du ikke-kommersielle aktører som ANSA kan gå god for.

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Verden venter på deg!

Hva og hvor vil du studere?