Person slår hjul på en strand

Stipender

I tillegg til Lånekassens støtteordninger finnes det mange stipender du kan søke på når du skal studere i utlandet. Se om du kan få noe ekstra i støtte!

Få dekket mer av utdannelsen med stipend

De fleste norske utenlandsstudenter studerer med støtte fra Lånekassen, men noen studiesteder tar mer i skolepenger enn det du får i støtte. Da er det fint å kunne få inn litt ekstra penger fra et stipend! I tillegg til at det er fint å få dekket mer av utdannelsen, ser det også bra ut på CV-en at du har vært mottaker av et stipend.

Det finnes mange stipender der ute, og det er gode sjanser for at du finner ett eller flere du er kvalifisert til å søke på. Noen stipender er for bestemte fagområder, land eller studiesituasjoner, mens andre er åpne for alle.

Nedenfor finner du en oversikt over noen stipender du kan søke på som utenlandsstudent.

Tips

Det er lurt å sjekke med studiestedet om de har stipender du kan søke på! I mange land, for eksempel USA, er dette utbredt praksis.

Stipender for utenlandsstudier

Stipender for studier i bestemte land

Ung mann i rullestol sitter ved et bord med to andre menn

Stipend for tilrettelegging under studiene

Har du nedsatt funksjonsevne, psykiske helseplager, en kronisk sykdom eller trenger du på en eller annen måte tilrettelegging under studiene? Da kan det hende du også kvalifiserer til egne stipender for tilrettelegging, i tillegg til det du får fra Lånekassen og andre stipender.