Studier i Ungarn

Studier i Ungarn tilbyr internasjonale studenter muligheten til å oppleve kvalitetsutdanning i hjertet av Europa. Landet har mange programmer på engelsk, et godt internasjonalt studentmiljø, uendelig vakre byer og lave levekostnader. Dette er noen av grunnene til at Norge er et av landene som sender flest studenter til Ungarn.

Finn ditt drømme-studium i Ungarn

Ungarske universiteter tilbyr høykvalitets utdanning til rimelige priser, med et bredt spekter av programmer på engelsk. Landet har et levende internasjonalt studentmiljø, og lave levekostnader gjør det økonomisk attraktivt for studenter.

Finn bachelor- og mastergrader i Ungarn

Ungarn har 64 akkrediterte læresteder for høyere utdanning hvorav seks er offentlige, 37 er private og 21 er finansiert av kirken. Hele 700 av programmene er på engelsk, tysk, fransk eller et annet språk.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested?
Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søknadsprosess

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Hva vil du studere?

Her er noen populære studier i Ungarn

Språkkurs før studiene?

Det offisielle språket i Ungarn er ungarsk. Å lære seg ungarsk kan være en stor fordel i dagliglivet som student, og åpne dører for flere sosiale og profesjonelle muligheter.

Universitetet i Pécs, Szeged, Eötvös Loránd University og Universitetet i Debrecen er eksempler på læresteder som har tilbud om språkkurs i ungarsk.

Språkkurs regnes ikke som høyere utdanning. Du må søke direkte til kurset også om det tilbys ved et universitet.

Hva koster det å studere i Ungarn?

Studieavgiftene for engelskspråklige programmer varierer fra 1600 til 16 000 EUR per år, mens studier på ungarsk ofte er gratis.

Hvor høye er levekostnadene?

Det kan være rimeligere å bo og leve som student i Ungarn enn i Norge, men det kommer mye an på hvor du skal studere og hva du sammenligner med.

Finansiering

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Visum

Norske borgere trenger ikke visum for å reise innen EU/EØS.  Som EØS-borger har du rett til å oppholde deg i et annet EØS-land for en periode på opptil 90 dager, så lenge du har et gyldig identitetskort eller pass. Etter 90 dager må du registrere deg lokalt. Du vil vanligvis få informasjon fra universitetet ditt om hvordan du kan gå frem.

Fant du ikke det du lette etter?

Ung mann med ryggsekk står foran et stort universitet

Jeg har kommet inn på en skole i Ungarn — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.