Nabolag med røde lanterner og telefonledninger som henger over gaten

Studier i Thailand

Thailand har over 60 universiteter og tilbyr også flere studier på engelsk. De har mange valgmuligheter og lave skolepenger.

Finn ditt drømmestudium i Thailand

I Thailand finnes det flere studier på engelsk. Studieåret for engelskspråklige tilbud er delt opp i tre semestre med 16 ukers undervisning hver. Det første semesteret går fra juni til oktober, det andre fra november til mars og det tredje fra april til mai. De fleste lærestedene som tilbyr engelskspråklige studier ligger i området rundt Bangkok, men det finnes også noen tilbud sør og nord i landet.

Vil du søke til Thailand må du være tidlig ute. Det tar tid å søke studieplass og visum, men det tar også lang tid å finne informasjon.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Hva koster det å studere i Thailand?

Skolepengene i Thailand varierer mellom 14 000 og 20 000 kroner årlig på bachelornivå, og noe mer på masternivå. Det kan være store forskjeller på pris, så sjekk alltid med skolen.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Thailand, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

Visum

Du må ha visum for å studere i Thailand. Ta kontakt med Thailands ambassade for å søke om visum. Du kan ikke søke om studentvisum før du har blitt tatt opp på en utdanning i Thailand.

Fant du ikke det du lette etter?

Gate med Tuk-Tuker og en mann som passer på

Jeg har kommet inn på en skole i Thailand — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.