Studier i Kroatia

Kroatia tilbyr en unik kombinasjon av høy kvalitet på utdanningen, rimelige levekostnader og en vakker, solrik kystlinje. Studier i Kroatia gir tilgang til flere anerkjente universiteter og et bredt utvalg av studiemuligheter på engelsk.

Finn ditt drømme-studium i Kroatia

Kroatia har en rik kulturell arv og en avslappet livsstil. Landet er kjent for sin gjestfrihet, og det er enkelt å finne seg til rette som internasjonal student. Det er også mange muligheter for å reise og utforske landet, enten du er interessert i historie, natur eller bare ønsker å nyte solen og sjøen.

Landet har fire læresteder inne på Times Higher Education (THE) Impact Rankings, som vurderer universitetenes bidrag til FNs bærekraftsmål. De har også en trippel-akkreditert business utdanning ved Universitetet i Zagreb . Dette betyr at business utdanningen ved universitetet innehar alle de tre største internasjonale akkrediteringene for denne typen utdanning.

Finn bachelor- og mastergrader Kroatia

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested?
Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søknadsprosess

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Hva vil du studere?

Her er noen populære studier i Kroatia.

Språkkurs før studiene?

Det offisielle språket i Kroatia er kroatisk. Ønsker du å studere på kroatisk eller lære språket før du begynner på studier på engelsk så har du muligheter for å få støtte fra Lånekassen til språkkurs.

Både universitetet i Zagreb og universitetet i Split har tilbud om språkkurs for internasjonale studenter.

Dersom du skal søke språkkurs ved et universitet må du være klar over at språkkurs ikke regnes som høyere utdanning. Dette betyr at du må søke direkte til språkkurset, også om det tilbys ved et universitet.

Hva koster det å studere i Kroatia?

Skolepenger bestemmes av hver enkelt institusjon og kan variere fra program til program. Programmer innen humaniora ligger på mellom 1100 og 10 400 EUR i året. Ingeniørstudier ligger på mellom 1000 og 6000 EUR, mens medisinstudier ligger på mellom 10 000 og 12 000 EUR i året

I tillegg til skolepenger er det ofte en søknadsavgift mellom 60 og 300 EUR avhengig av program.

Hvor høye er levekostnadene?

Det kan være rimeligere å bo og leve som student i Kroatia enn i Norge, men det kommer mye an på hvor du skal studere og hva du sammenligner med.

Finansiering

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Visum

Norske borgere trenger ikke visum for å reise innen EU/EØS.  Som EØS-borger har du rett til å oppholde deg i et annet EØS-land for en periode på opptil 90 dager, så lenge du har et gyldig identitetskort eller pass. Etter 90 dager må du registrere deg lokalt. Du vil vanligvis få informasjon fra universitetet ditt om hvordan du kan gå frem.

Fant du ikke det du lette etter?

Havn med gamle bygninger med røde tak

Jeg har kommet inn på en skole i Kroatia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.