Tannlegestudier i Polen

Du kan studere til tannlege på engelsk ved åtte universiteter i Polen. Du finner norske studenter ved alle universitetene.

Om utdanningen

Tannlegeutdanningen er normert til fem år og fører frem til tittelen Doctor of Dental Surgery (D.D.S.). Norske tannleger som er utdannet i Polen får autorisasjon i Norge etter fullført utdanning og trenger ikke veiledet praksis etter eksamen.

Finn tannlegestudier i Polen

Du kan studere til tannlege på engelsk ved åtte universiteter i Polen. Tre av lærestedene er representert med et kontor i Norge som kan hjelpe deg med søknaden.

Opptakskrav og søknadsprosess

Søknadsfrister

Hvert lærested setter egne frister. Vanlig med frist i perioden mai-juli men sjekk med universitetet du skal søke til eller direkte med norsk agent.

Godkjenning

For å praktisere som tannlege i Norge med utenlandsk utdanning må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon fra Helsedirektoratet på ANSAs hovedside om tannlegeutdanning i utlandet.

Finansiering

Du må betale skolepenger for å studere tannlege på engelsk i Polen. Skolepengene betales per år og beløper seg på mellom ca. 14 000 EUR og 16 000 EUR i året, avhengig av agent og skole. Det er vanlig at studiet er billigere de første årene, og at prisen øker mot slutten av studiet.

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Palass ved vannet bak vakre busker

Jeg har kommet inn på en skole i Polen — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.