Stetoskop som ligger på et ark med en penn

Medisinstudier i Tsjekkia

Tsjekkia har vært populær destinasjon for norske medisinstudenter i mange år.

Om utdanningen

Medisinstudiet i Tsjekkia er normert til seks år og leder frem til tittelen Medical Doctor (MUDr). Praksis er innebakt i utdanningen og du får autorisasjon som lege når du er ferdig med studiene. Studiestart er i september.

Finn medisinstudier i Tsjekkia

Du kan studere medisin på engelsk ved sju forskjellige lærsteder i Tsjekkia. Tre av lærestedene ligger i hovedstaden Praha, de andre ligger i byene Pilsen, Hradec Králové, Brno og Olomouc.

Charles University, eller Karlsuniversitetet, har hele fem, frittstående medisinske fakulteter som alle har sine egne opptakskrav og søknadsprosess.

Hva er forskjellen på de fem fakultetene til Charles University?

Finn oversikt over alt du trenger å vite om opptakskrav og tester. Du kan også lese om forskjellen på fakultetene på universitetets egen blogg!

Opptakstest

Søknadsprosess

Søknadsfrister

De fem universitetene under Charles University har søknadsfrist 30. april. Sjekk direkte med agentene for søknadsfrist til Masaryk universitetet i Brno. Olomouc har frist to uker før valgt opptakstest (mellom jan-juli).

Godkjenning

Finansiering

Skolepengene for å studere medisin på engelsk i Tsjekkia ligger på mellom 370 000 czk i året i Pilsen, til 500 000 czk i året ved 1.fakultetet (som tilsvarer ca, 230 000 norske kroner i mars 2024).

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Moderne arkitektur med bølgende glass

Jeg har kommet inn på en skole i Tsjekkia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.