Hjørne av et bygg med lysende skilt som sier hotell

Hotellfag i Sveits

Sveits er kjent som et av hovedlandene for hotellfag (Hospitality Management/Hotel Management) og flere av skolene ligger i verdenseliten innenfor dette feltet. De fleste tilbyr svært gode utvekslingsordninger samt minst et praksisopphold som en del av utdanningen.

Om utdanningen

Flere av toppskolene innen hotellfag i Sveits kombinerer både hospitality og hotelledelse, med økonomi og bedriftsledelse. Det er et raskt voksende felt og utdanningen gir gode karrieremuligheter etter endte studier.

Aktuelle læresteder

Det er i skrivende stund (april 2022) fire læresteder som ligger på Lånekassens liste over godkjente læresteder:

Finner du ikke din skole i Lånekassens oversikt over godkjente skoler? Fortvil ikke, den viser kun godkjente læresteder hvor det også har vært norske studenter i løpet av de tre siste årene. Det er også mulig å be Lånekassen om en forhåndsvurdering av et aktuelt studiested.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Hvor mye koster det?

Du får støtte fra Lånekassen til å studere på alle offentlig godkjente universiteter i Sveits. Du betaler fra 500 CHF i semesteret og oppover på de offentlige lærestedene.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Sveits, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Blå trikk under blomstrende kirsebærtrær

Jeg har kommet inn på en skole i Sveits — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.