Her finner du en søknadsguide til medisinstudiet ved University of Split, School of Medicine.

Hva er "public call"?

Det medisinske fakultetet i Split har et system for søking ved at de utlyser en «public call». Denne kommer i mars/april. Vi vet derfor av erfaring at det kan bli knapt med tid for dere som vil søke til skolen å få ordnet alt som må på plass. Derfor har vi i ANSA Kroatia laget denne søknadsguiden. 

Om man skulle ha noen spørsmål om søknadsprosessen kan man kontakte kontoret på skolen via denne eposten: tina.rogosic@mefst.hr

Skolen tar inn 60 søkere i året. Skolen har ved stort antall søkere muligheten til å arangere opptaksprøve, men til nå er dette ikke gjort. Skolen har organisert sitt studium i to kategorier. Kategori  1(35søkere) søker direkte til skolen og går alle 6 årene i Split, mens kategori 2(25søkere) søker via et tysk universitet som skolen har et samarbeid med. De som søker til kategori 2 vil ha sine 3 første år ved skolen i Split, med det resterende 3 årene ved skolen i Tyskland (Regiomed Kliniken). Søkere til denne kategorien vil bli plukket ut av Regiomed Kliniken og disse vil også måtte sigenere en ekstra kontrakt somomhandler forholdet mellom Split Medical School og Regiomed Kliniken.

Prisen på studiet per 22.11.2018 er 9000 euro i året. OBS! dette beløpet må betales innen en uke etter at man har blitt akseptert ved skolen. Når beløpet er betalt regnes man som offisielt inskrevet ved skolen. Beløpet vil ikke bli tilbakebetalt.

Når man søker blir man rangert etter tidligere erfaringer, etter følgende underkategorier:

 1. Fullført universitetsutdannelse (eller at man er i siste år) og har tatt testen Medical College Admission Test (MCAT)
 2. Fullført universitetsutdannelse (eller er i siste år) med hovedfagsområde innen biologi, kjemi eller fysikk
 3. Fullført Videregående skole (eller er i siste år) og har tatt testen SAT Reasoning Test eller American College Testing (ACT)
 4. Fullført videregående skole med høy rangering nasjonalt (kjenner ikke til at dette eksisterer i Norge)
 5. Fullført videregående skole (eller i siste år) uten noen av tilleggene fra 1-4

Når man søker må man fylle ut et søknadsskjema

Følgende dokumentene må legges ved søknaden:

 • Originalt vitnemål (på engelsk) eller sertifisert kopi av vitnemålet på engelsk (dette får du hos din VGS).
 • Dokumentasjon på engelskkunnskaper. Skolen godtar: TOEFL, IELTS eller CAE. Man kan slippe dette om tidligere utdanning har vært på engelsk.
 • Sertifisert oversettelse av vitnemål til kroatisk. Oversettelsen må være gjort av offentlig godkjent oversetter. Dette kan man gjøre etter at man har kommet inn ved skolen. Man kan da få gjort dette hos ulike oversettere her i Split fra engelsk vitnemål. 
 • Passkopi
 • Fødselssertifikat
 • 2 bilder etter disse bestemmelsene. Disse bildene er i praksis som amerikanske passfoto.
 • Søkere som har fullført sin tidligere utdanning i utlandet (utenfor Kroatia) må vedlegge et offisielt papir som bekrefter at utdanningen er godkjent i Kroatia. Søknad om godkjennelse av tidligere utdanning kan gjøres etter å ha kommet inn ved skolen, og er en formalitet for de som har utdanning fra et EU/EØS-land. Mer informasjon om dette finner man på denne siden.
 • CV
 • Motivasjonsbrev. Skolen legger stor vekt på dette, så det er lurt å jobbe grundig med dette. 
 • Erklæring eller bevis på finansiell kapasitet (for søker, foresatte eller institusjon) for å finansiere studiet. Dette fås enkelt fra Lånekassen.
 • Bevis på betaling av søknadsavgift 50euro til University of Split School of Medicine, bank: Splitska banka d.d. Societe Generale Group, IBAN: HR8523300031100071293, reference no. 02 400; SWIFT: SOGEHR22;
 • Eventuell tilleggsinformasjon om underkategori man søker til
  • For søkere i underkategori 1 må det legges ved testresultater for Medical College Admission Test (MCAT) exams
  • For søkere i underkategori 2: bevis på beståtte eksamener og bevis på gjennomsnittskarakter
  • For søkere i underkategori 3: SAT resultater eller ACT resultater.
  • For søkere i underkategori 4: bevis på nasjonal rangering

Det er også viktig å sørge for å sende inn søknaden i god nok tid slik at den er fremme ved skolen til søknadsfristen går ut. Om søknaden ankommer skolen etter fristen vil den ikke taes med.

Lykke til med søknadsprosessen, og ikke nøl med å kontakte ANSA Kroatia.

Vi hjelper deg gjerne! 

 

Foto: biblioteket ved Universitetet i Split, Penn State /Flickr,