Hjem / Artikler /

Verden venter på deg!

Hvert år velger rundt 22 000 nordmenn å studere i utlandet. Lurer du på om det er noe for deg? Se hvorfor du bør velge utenlandsstudier!

| Forfatter: Ingeborg
Gutt sitter med ryggen til og ser utover grønt landskap

En verden av muligheter utenfor Norge

Mange velger å studere i utlandet for å oppleve verden. De velger seg et land hvor de kan dyrke en interesse de har, eller som har akkurat det studietilbudet de ønsker seg. Noen velger også utenlandsstudier fordi drømmestudiet i Norge har for få studieplasser i forhold til søkere.

Det er mange grunner til at folk reiser ut, og uansett hva som driver deg, vil du oppdage at det finnes det en verden av muligheter utenfor Norges grenser!

Hva og hvor vil du studere?

Utenlandsstudier trenger ikke være dyrt

Mange tror det er dyrt å studere i utlandet. Det stemmer at det finnes studiesteder som tar mye i skolepenger, men det finnes faktisk ganske mange muligheter for gratis og billig utdanning i utlandet! Hvis du i tillegg velger et land med lave levekostnader, kan det til og med bli billigere enn å studere i Norge.

Les også

Jenter i en park om sommeren

Få unike erfaringer og minner for livet

Som utenlandsstudent blir du kjent med en ny kultur og får venner fra hele verden. Du blir en del av et unikt samhold og får minner for livet! Uansett hvilket land du ender opp i, vil du lære masse om både deg selv og verden.

Ved å bo i utlandet over lengre tid, enten det er på utveksling eller gjennom en hel grad, kommer du tettere på kulturen i et land enn du gjør på ferie. Du vil se mer av det som ligger bak det typiske turistbildet, og du blir kjent med landets innbyggere på en helt annen måte.

Lær deg å stå på egne ben

Som utenlandsstudent blir du helt nødt til å finne ut av ting selv. Men frykt ikke — det finnes mange du kan lene deg på for hjelp, som for eksempel ANSA, dine medstudenter og rådgivere ved studiestedet.

Det at du er langt hjemmefra og i en helt annen kultur, gjør at du må lære deg å stå på egne ben og prøve deg frem. Det er kjempespennende og utrolig lærerikt, og du vil føle at du vokser!

Ung kvinne sitter på en parkbenk og skriver i en bok

Utenlandsstudier er bra på lang sikt

Utenlandsstudier er ikke bare spennende her og nå. Det gjør også at du skiller deg ut på arbeidsmarkedet senere! Det å ta steget ut i verden viser at du er åpen og nysgjerrig, og det er egenskaper som de aller fleste arbeidsgivere setter pris på.

Dessuten kan kontaktene du får i utlandet er bli svært nyttige. Enten du blir en del av en gjeng med andre utenlandsstudenter, liker best å tilbringe tid med lokalbefolkningen, eller trekkes mest mot andre nordmenn, vil nettverket ditt bli større og mer internasjonalt.

Tre unge studenter går over en plass

Vil du vite mer om hvordan det er å studere i utlandet?

Les våre studenthistorier og følg oss i sosiale medier!