For deg som er rådgiver

Er du rådgiver i videregående skole og ønsker oppdatert informasjon om studier i utlandet? ANSA kan hjelpe deg! Vi holder kurs via Zoom, og tilbudet er helt gratis.

Vi vil gjerne bidra til å sørge for at du som jobber som rådgiver eller studieveileder vet alt du behøver å vite om å studere i utlandet for å veilede studentene best mulig. I ANSA jobber vi for økt mobilitet blant norske studenter, og holder rådgiverseminarer og gir deg svar på det du lurer på.

Få rådgiverkursing tilpasset deg

Alle våre rådgiverseminarer starter med en grunnpakke. Her informerer vi om alt du må vite som rådgiver, som hvordan det fungerer med finansiering fra Lånekassen, godkjenning og hva studentene bør tenke på når de skal velge utdanningssted i utlandet. Resten av programmet kan vi også sette opp for dere, men dere har også mulighet for å tilpasse etter hva du/dere får mye spørsmål om.

To menn sitter ved siden av hverandre foran en laptop med ryggen til kamera.

Temaer vi går igjennom i rådgiverseminarene

  • Hvem er hvem og hva er hva i internasjonal utdanning? Informasjon om Lånekassen og Statistikk på internasjonalisering.
  • Om studier i populære studieland – og fag det er mye etterspørsel om.

Ellers: 

  • ANSAs godkjenningsordning av agenter
  • Godkjenning av helsefag fra utlandet og den nye turnusordningen for medisinstudenter
  • Tips til billige studieland 
  • Hvordan gå frem for å finne ut om et studietilbud er bra eller dårlig?

Avhengig av lengde på workshop kan vi også dele ut caser som løses i grupper. Svarene blir diskutert i plenum til slutt.

Dersom dere har andre ønsker er det bare å spørre, så hjelper vi dere med et tilpasset program. Ta kontakt med vår fagsjef, Lena Dammen, så hjelper hun deg videre: lena.dammen@ansa.no