Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Danmark

Danmark er et gratis og populært studieland for norske studenter, og har noen av verdens beste utdanninger innen økonomi. Copenhagen Business School og Universitetet i Aarhus er populære og anerkjente læresteder.

Om utdanningen

Business (bedriftsøkonomi) heter «Almen erhvervsøkonomi» på dansk. Dette er den mest populære studieretningen for nordmenn i Danmark. Faget Samfunnsøkonomi heter «Økonomi». Du kan studere på dansk eller engelsk.

Finn økonomistudier i Danmark

Du kan studere til bachelor i Almen Erhvervsøkonomi (Business) i både Esbjerg, Kolding, København (Fredriksberg), Odense, Roskilde, Slagelse, Sønderborg, Aalborg, Herning og Aarhus. Master, eller kandidatstudier finner du ved CBS, SDU, AAU og AU. 

Samfunnsøkonomi, både på bachelor og master finner du ved KU, SDU,  AAU og AU.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsfrist

Finansiering

Studier på offentlige læresteder i Danmark er gratis for norske studenter.

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Tre personer går oppover gaten i sentrum av skandinavisk by

Jeg har kommet inn på en skole i Danmark — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.