Stetoskop som ligger på et ark med en penn

Medisinstudier i Polen

Du kan studere medisin på engelsk i Polen. Polen er det landet utenfor Norge med flest norske medisinstudenter.

Om utdanningen

Medisinstudier i Polen er normert til seks år. De er delt opp i to eller tre teoretiske år etterfulgt av praktiske år, hvor du får klinisk erfaring med pasienter. Studiet fører frem til tittelen Doctor of Medicine (MD).

14 universiteter tilbyr medisinstudier på engelsk i Polen. Til byene Katowice, Krakow, Poznan, Gdansk, Bydgoszcz, Szczecin og Bialystok kan du søke via et norsk kontor. Vil du søke til en av de andre byene søker du direkte til lærestedet.

Søke gjennom en agent

Hva er en agent?

En agent samarbeider med utenlandske universiteter for å rekruttere norske studenter. Har du funnet et utenlandsk studiested du ønsker å søke deg til? Da kan du undersøke om studiestedet samarbeider med en agent for å få hjelp til søknadsprosessen. Dersom agenten er godkjent av ANSA, kan du stole på at hjelpen du får er kvalitetssikret og til å stole på.

Søke på egen hånd

Til følgende læresteder i Polen kan du søke på egen hånd. Du finner opptakskrav og informasjon om søknadsprosess på universitetenes nettsider.

Studenthistorie fra medisinstudier i Polen

Gate med bindingsverk og grønne planter

Studenthistorier

Å prøve lykken i Polen

Les mer

Finansiering

Godkjenning av medisinstudier fra utlandet

Utdanning fra EU/EØS regnes etter EUs sektordirektiv for leger som sidestilt med norsk medisinutdanning. Hovedregelen er at du må oppnå autorisasjon i landet hvor du utdanner deg før du søker om autorisasjon i Norge.

For å jobbe som lege i Norge må du ha autorisasjon fra Helsedirektoratet.

Les mer om autorisasjon på ANSAs hovedside om medisinutdanning i utlandet.

Å bo og leve i Polen

For mange er det en stor overgang å skulle flytte til utlandet. Du skal finne et sted å bo, åpne bankkonto, sette deg inn i andre regler og praksiser og bli kjent med nye mennesker. Alt sammen på et annet språk!

Det er spennende og kanskje litt overveldende, og derfor har vi samlet de beste tipsene til å bo og leve i Polen.

Tre smilende ungdommer går nedover en gate

Bli medlem i ANSA

Det er lurt å bli medlem i ANSA når du skal eller har studert i utlandet! Du får en rekke fordeler som gir deg en trygg og morsom studietid og en bedre overgang til arbeidslivet.