Hvert år reiser tusenvis av nordmenn til utlandet for å studere økonomi. Mulighetene er mange, både ved valg av universitet og land, men hvordan skal du finne det som er best for deg? Her er noen tips

En tendens er at norske økonomistudenter i utlandet flokker seg til populære universiteter de allerede har kjennskap til. Selv om universiteter som CBS (Copenhagen Buisness School) er både bra og populært, finnes det samtidig utrolig mange universiteter som er like gode rundt om i verden. Du har mulighet til å velge både land og universitet utfra hva som passer deg best.

Med så mye å velge i kan det likevel være vanskelig å finne ut av hvor du skal begynne søkingen. Det er en rekke redskaper som kan hjelpe deg med dette.

Kvalitetssikring

Det finnes ulike måter å finne kvalitetssikrede universiteter rundt om i verden. EQUIS (EFMD Quality Improvement System), AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og AMBA The Association of MBAs) er alle globale anerkjente akkrediteringer som gis til business skoler rundt om i verden.
Her kan du finne lister over universiteter som har fått disse akkrediteringene.

EQUIS - https://www.efmdglobal.org/accreditations/business-schools/equis/equis-accredited-schools/

AACSB - https://www.aacsb.edu/accreditation/accredited-schools

AMBA - https://www.associationofmbas.com/business-schools/accreditation/accredited-schools/

Skoler med en eller flere av disse akkrediteringene er kvalitetssikre, derfor kan du trygt velge mellom universiteter fra disse listene. Fra Norge er det BI og NHH som stor på listene. Akkrediteringene gjør det også lettere å blant annet søke på mastergrad og jobb i Norge senere.

Belgia

Belgia er et av landene du kan dra til for å studere økonomi. Her er det flere gode universiteter å velge i, blant annet KU Leuven. Universitetet ligger i Leuven i Belgia og er blant de 50 høyeste rangerte universitetene i verden, den er også på listen over EQUIZ akkrediterte skoler og de tilbyr business bachelor program på engelsk.

Skolens nettside: https://www.kuleuven.be/kuleuven/

2.png

Irland
UCD (University College Dublin) er enda et prestisjefylt universitetene med trippel akkreditering, fra AACSB, EQUIS og AMBA og er rangert blant topp en prosent av høyere utdannings institusjonene på verdensbasis. Universitetet ligger i Dublin og er Irlands største og mest internasjonale universitet. Skolen gir også mulighet for utveksling og internship.

Les mer om Magnus Heltnes opplevelse med bachelor ved UCD: https://www.ansa.no/artikler/magnus-studerte-ved-irlands-ledende-businesskole/

Skolens nettside: https://www.ucd.ie/

Sør – Afrika
Om du ønsker å studere i Sør – Afrika kan for eksempel University of Cape Town være et godt alternativ. Skolen er det eldste universitetet i Sør – Afrika og har akkreditering fra både EQUIS og AACSB.

Skolens nettside: https://www.uct.ac.za/

Finland
Finland er enda et land med mulighet for økonomistudier. Et alternativ er Hanken som ligger i Helsinki og Vaasa. Universitetet er høyt rangert og har trippel akkreditering med akkreditering fra EQUIS, AACSB og AMBA. Skolen er gratis og tilbyr både bachelor og master program på svensk.

Skolens nettside: https://www.hanken.fi/en

Slovenia
I Slovenia kan du studere ved UL (University of Ljublijana). Universitetet er det største og eldste i Slovenia. Skolen har trippel akkreditering fra EQUIS, AACSB og AMBA og er rangert blant de topp tre prosent beste universitetene i verden.

Skolens nettside: https://www.uni-lj.si/university/


Dette er bare noen av alternativene du har for å studere økonomi i utlandet.

Les mer om økonomi studie i utlandet: https://www.ansa.no/Studier-i-utlandet/For/fag/okonomi-jus-ledelse-og-administrasjon/okonomistuder/