Lørdag 10. september markerer vi verdensdagen for selvmordsforebygging. Tenn et lys med ANSA og vis at du ser, lytter og bryr deg.

I 2021 tok 658 mennesker sitt eget liv i Norge. Det er 658 for mange. Dessverre viser studentenes helse- og trivselsundersøkelse i 2021 en økning av selvmordstanker blant studenter. Vil du være med og vise støtte og gi håp?

Lørdag 10. september er verdensdagen for selvmordsforebygging.

I Oslo markeres dagen med blant annet lystenning på Universitetsplassen klokken 20:00. Lystenningen arrangeres av LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved selvmord.

Lysene tennes for alle som sliter med selvmordstanker, for pårørende til mennesker med selvmordsatferd og for dem som blir etterlatt hvis noen dør i selvmord.

Bli med på lystenning i Oslo

Mottoet for verdensdagen er "Å skape håp gjennom handling". I ANSA jobber vi alltid for å fremme bedre psykisk helse, og derfor vil vi delta på markeringen og holde egen stand. Hvis du er i Oslo, er du mer enn hjertelig velkommen til å tenne lys sammen med oss. Alle som ønsker å vise sin støtte til dette viktige samfunnsarbeidet er velkommen til å tenne lys på verdensdagen for selvmordsforebygging. 

Vi trenger et sterkt samfunnsengasjement for at selvmord skal prioriteres på den politiske agendaen. Senere på kvelden tas lysene derfor med til Eidsvolls plass ved Stortinget som en politisk appell. Ditt lys hjelper og gir håp!

Les mer om arrangementet her.

Spre engasjement i sosiale medier

Dersom du ikke har mulighet til å delta på lystenning i Oslo, kan du også vise støtte i sosiale medier med emneknaggene #MittLys og #WorldSuicidePreventionDay. Sammen kan vi bidra til endring! 

Trenger du noen å snakke med?

I ANSA har vi både en online psykologtjeneste og en veiledningstjeneste for våre medlemmer. Begge er helt gratis og uten ventetid. Ta kontakt på sosialveileder@ansa.no eller ansaveiledning.makeplans.no for å avtale en time. Vi er her for deg.