Utveksling i Stockholm ga Jenny Margareta Mørk ny selvtillit både faglig og i sosial setting.

 – Jeg føler på at jeg har fått et andre hjem, Stockholm har blitt en permanent del av meg, jeg vet at jeg kan alltid dra dit og føle meg hjemme. I tillegg har jeg fått masse nye venner og opplevelser som jeg ikke ville fått her hjemme og som jeg aldri ville vært foruten, forteller Jenny Margareta Mørk.

Hun var på utveksling i Stockholm hvor hun studerte musikkteknologi fra 2019 til 2020, det er en tid hun beskriver som opplevelses- og lærerik.

  –Jeg lærte og vokste utrolig mye av å flytte til et helt nytt sted hvor jeg ikke kjente noen. I starten ba det på nye utfordringer hver dag med steder jeg ikke hadde vært før, ting jeg ikke hadde gjort før og folk jeg ikke hadde møtt før. Alt var på en måte helt nytt, men jeg følte meg raskt hjemme og ble kjent med byen, skolen og nye mennesker, sier Jenny.

Over alle forventninger

Avgjørelsen om å dra på utveksling tok Jenny kun et par uker før søknadsfristen, det er et valg hun er glad for i etterkant.

  – Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å dra på utveksling, men så satt jeg en måned før fristen for å søke og tenkte jeg at jeg kanskje hadde lyst likevel. Jeg følte på et vis at jeg ville oppleve et annet miljø, prøve noe nytt og få en liten pause fra sånn jeg har det her i Norge, samt bli kjent med noen andre folk og utvide nettverket mitt, både sosialt og faglig. Oppholdet endte opp med å gå over alle forventninger, uttaler Jenny.

2.jpg

Trygghet

Da korona begynte å spre seg i mars bestemte Jenny seg for å dra hjem til Norge etter å ha vurdert den uventede situasjonen, men en måned senere reiste hun tilbake til Sverige for å fortsette utvekslingen.

  – Jeg var på en måte hele tiden veldig innstilt på at jeg har lyst til å være her og ønsket ikke avbryte oppholdet. Noen synes kanskje det var litt rart at jeg reiste tilbake, men jeg vurderte det som at det var tryggere for meg å være der enn å være hjemme hvor jeg bodde tett oppi mamma og pappa, i Stockholm bodde jeg alene og det var litt lettere for meg å da holde avstand til folk der.

Korona førte til nye muligheter
Til tross for at et utvekslingssemester under korona ble litt annerledes enn planlagt kom det likevel noen nye og gode muligheter ut av den uventede situasjonen.  

   – Jeg fikk et rent faglig utbytte jeg ikke ville fått om jeg ble hjemme i Norge ved å ta emner som ikke finnes på universitetet mitt her. Jeg brukte også mye tid på å gå tur, noe jeg vil anbefale de som drar på utveksling å gjøre, det er en flott mulighet for å se mye nytt og bli kjent med byen, råder Jenny Margareta Mørk andre studenter som tenker seg på utveksling.

Hun tror selv det er mulig å få gode opplevelser ut av utveksling, selv under korona.

  – Nå er man blitt litt mer vant med situasjonen og har klart å finne løsninger som funker, man må bare tenke litt nytt. Det var litt vanskelig når alt var helt nytt så var det ingen som visste hva de skulle gjøre så alt ble helt nedstengt, men nå vet vi hva som gjelder. Jeg kjenner flere som er på utveksling nå og koser seg, og tror det er godt mulig å bli kjent med nye folk og få et flott opphold under semestrene som kommer også, sier Jenny Margareta Mørk.

3.jpg