Pauline Asmundsen Helmke studerer i Vancouver, og er landsleder i ANSA Canada. Hun har studert i utlandet siden 2015, og gir her sine pakketips til nye utanlandsstudenter.

Hvorfor studerer du i utlandet?

- Jeg vokste opp med Amerikansk far og hadde alltid lyst til å studere i USA. Etter 18 år i Norge ble jeg rett og slett lei av hjembyen og ville oppleve den andre kulturen jeg vokste opp rundt. USA viste seg dessverre å være ekstremt dyrt, så jeg valgte Canada som kostet cirka halvparten.

Hvor lenge har du studert i utlandet, og husker du hvordan ditt første semester var?

- Jeg startet nettopp mitt syvende år her, på bachelor nummer to. Mitt første år her er det året i mitt liv jeg husker aller best, ettersom å flytte til Vancouver alene var en ekstrem overgang til en helt ny verden. Jeg er fortsatt god venn med flere av de jeg møtte mitt første semester og føler på en måte at vi vokste opp sammen. Det første semesteret bestod av nye inntrykk hele tiden, og nye venner som tok meg med til nye steder i byen. Det var veldig gøy, og litt skummelt.

Til en som er ny student i utlandet, hva er dine 3 beste tips?

1. Husk at det er en ny start og vær åpen for nye muligheter. Gjennom nye klasser, jobber, hobbyer og vennskap kan du lære utrolig mye om deg selv og skape et nytt liv du virkelig digger. Ikke vær redd for å ta initiativ til å bli kjent med folk - alle har lyst til å få nye venner men tør som oftest ikke å ta første steg.
2. Finn noen skikkelig gode venner, ettersom disse vennene blir det nærmeste du kommer familie. De kommer til å gå gjennom mye av det samme som deg og dere kan være en enorm støtte for hverandre. Dette gjelder spesielt om dere begge har flyttet langt hjemmefra for å studere.
3. Utforsk byen du bor i! Campus kan ofte være ganske isolert, så dra ut og opplev landet/byen.

Hva er det en ny student må fylle koffert og/eller flyttelass med når man flytter til utlandet for første gang?

Ettersom det er en mulighet til å starte med blanke ark, er det nok best å kun ta med de viktigste tingene

- Dokumenter
- Elektronikk
- Medisiner

Også de klærne du bruker hele tiden. Gjerne ta med en liten ting eller to som minner deg om hjemme eller familien, norsk mat du kommer til å savne litt ekstra, eller ting man ikke finner der du skal flytte til. Jeg har fortsatt en eske mellomleggspapir jeg tok med hjemmefra da jeg flyttet for seks år siden ettersom jeg ikke finner dem i Canada, og en ostehøvel jeg fikk i reisegave på mitt going away party i 2015.

 

 

 

Les flere pakketips her: Gyri tipser pakkeliste


Foto: Privat og Canva