Krevende studier krever igjen avslapning, og Kaja har funnet balansen gjennom baking. Hobbyen deler hun på bloggen Kaja Baker - og med her med ANSA. 

Tekst: Kaja S. Aarhus, landsleder i ANSA Sverige

For hele artikkelen om Kaja se ANSAnytt #1 2016 eller digital versjon av saken.

Mini Cheesecake med jordbærratatouille

Dette er en av mine absolutt favorittoppskrifter når jeg får besøk. Jeg elsker alt som er mini, da ser det liksom ekstra delikat ut. Selve cheesecake-bunnen tar ca fem minutter å lage, og det samme med fyllet og jorbærratatouillen. Så om du ser bort fra steketiden så tar det maks 15 minutter å lage disse.

Nå er det bare å sette i gang med bakingen!

Cheesecake-bunn:

  • 50g hvetemel
  • 40 g mykt smør
  • 25 g havregryn
  • 50 g mykt brunt sukker (har du sukker hjemme som har stivnet, putt det litt i mikroen)

1. Bland sammen mel, havregryn og sukker.

2. Smuldre smøret inn i blandingen.

3. Fordel i 6-8 muffinsformer

4. Stek i 5-6 minutter på 180 grader

Cheesecake-fyll:

  • 200 g philadelphiaost
  • 40 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg

1. Senk varmen til 150 grader

2. Visp sammen philadelphiaost, sukker og vaniljesukker

3. Tilsett egg og visp godt sammen.

4. Fordel røren utover i formene

5. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter

6. Vent til cheesecakene er helt avkjølt før du tar dem ut av muffinsformene

Jordbærratatouille:

  • 250 jordbær
  • 1/2 dl melis
  • 0,5 – 0,75 dl hakket friske basilikumblader
  • 1/2 sitron

1. Hakk opp jordbær og basilikum og bland inn melis.

2. Klem over litt sitronsaft

3. Ta ca 1-2 ts over hver cheesecake, og voilà! Nå er alt klart for servering!

Få flere oppskrifter på bloggen til Kaja - Kajabaker