Har du fått studieplass ved et utenlandsk studiested og lurer på hva du bør huske på før avreise?

Som ny utenlandsstudent er det ikke lett å vite om du har husket på alt som trengs, selv om lærestedet ditt kanskje har sendt deg noen tips om registrering og oppmøte ved skolen, pensumliste og de første studieukene. Hvis du er heldig, så har du kanskje også mottatt litt informasjon om hvordan du kan finne en bolig på studiestedet og ved hvilket kontor du må registrere deg som utenlandsstudent.  

Men hva trenger du å gjøre i Norge før avreisen? For å sørge for at du ikke glemmer noe som er viktig, så har vi laget en oversikt over de aller viktigste tingene vi tenker du bør huske på FØR du forlater Norge. Men om du allerede har reist, så er det heller ingen grunn til panikk- de fleste av disse tingene kan du også lett gjøre på nett. Det viktigste er bare at du sørger for at de blir gjort, og helst så fort som mulig før studiestart! 

Vår guide 'Veien til Utlandet' finner du her 

Enten du skal være borte i 3 måneder eller 5 år, så ønsker vi i ANSA deg et riktig godt studieopphold!  Hvis du har noen spørsmål rundt dette (eller noe annet), så ta gjerne kontakt med ANSAs sosialveileder. Det kan du lett gjøre ved å enten bestille en konfidensiell veiledningstime her eller sende en epost til sosialveileder@ansa.no. Du kan også ringe mandag til fredag mellom 10 og 15 (norsk tid) på telefon +47 22 47 76 00 (tastevalg 3). 

God tur! 

Artikkelforfatter: Sosial- og karriereveileder i ANSA, Hanne Refsdal 
Foto: 
AboutLife/Shutterstock