Med ANSA-medlemmer spredt over hele verden har vi også et bredt spekter av leseplasser. I hver utgave av ANSAnytt ber vi derfor fire ANSAere om å vise frem hvordan det ser ut der de tilbringer studiedagene sine.

Vintersol i Washington

Pernille von Ubisch, internasjonal business og økonomi ved Pacific Lutheran University

Mange norske studenter ved Pacific Lutheran University samles på Mortvedt-biblioteket på campus for eksamensforberedelser. Selv om det er desember og vinter da dette bildet ble tatt, skinner solen og det er ikke tegn til snø.

Følg ANSA Washington på Instagram.

Bli bedre kjent med lokallaget ANSA Washington og ANSA USA.

Seminarrom i Sør-Afrika

Anders Granmo, internasjonale relasjoner ved Stellenbosch University

Her er jeg på master- og doktorlesesalen på biblioteket på campus. Akkurat på dette bildet sitter jeg på ett av tre seminarrom fordi alle pultene i «hovedrommet» var opptatt - hvilket ofte er tilfellet om man kommer senere enn 08.30…

Følg ANSA Sør-Afrika på Instagram.

Bli bedre kjent med ANSA Sør-Afrika.

Tysk teater

Kristina Jolanta Schmidt, statsvitenskap i Göttingen

Min leseplass har den siste måneden først og fremst vært en av universitetets aulaer i Göttingen. Her har vi om noen få dager premiere på «Brødrene Løvehjerte» med studentteatret. Teaterarbeid krever mye tid, og derfor må også lesingen foregå i pausene mellom teaterprøvene.

Følg ANSA Tyskland på Instagram.

Bli bedre kjent med ANSA Tyskland.

OWLS i Warszawa

Magnus Lund Røer, medisin ved Medical University of Warsaw

Universitetsbiblioteket byr på uendelig mange kriker, kroker og skjulte hjørner man kan lese i. I eksamensperioder har de åpent fra 06.00 til 05.00, altså kun én time stengt. De kaller det «OWLS» og for oss som er glade i Harry Potter er det litt kult å si at man tar sine «OWLS» her i Warszawa.

Følg ANSA Warszawa på Instagram.

Bli bedre kjent med ANSA Warszawa og ANSA Polen.

 

Artikkelen var opprinnelig på trykk i ANSAnytt #2 2016.