Etter bachelorgraden dro Ingvild Kvinnsland til Thailand for å jobbe som studentpraktikant ved Den norske ambassaden i Bangkok.

Hva er det beste med å være praktikant der du er?

Det beste med å være studentpraktikant ved ambassaden i Bangkok er alt det spennende man får være med på gjennom jobben. Jeg får delta på mange ulike møter, med alt fra thailandske myndigheter, NGOs, aktivister, nordmenn som bor her og norsk næringsliv som enten er etablert her eller som ønsker å bli det. Jeg opplever å bli veldig inkludert og involvert i ambassadens drift, og det setter jeg veldig pris på.

Feiring av den internasjonale kvinnedagen 8. mars

Hvordan ser en vanlig dag ut som studentpraktikant i Bangkok?

Jeg begynner på jobb halv ni, og bruker ofte morgenen på å lese mail og holde meg oppdatert på nyhetsbildet i Thailand. Etter det er jeg gjerne med på et møte eller to utenfor ambassaden, eller reiser alene på møter for å så rapportere senere. Jeg bruker mye tid på å skrive rapporter, noe som passer bra for meg som er glad i å skrive.

 

Norske ambassader bruker mye tid på å promotere norsk næringsliv i utlandet. Her er vi på et arrangement for norsk sjømat. 

Hva er det beste innsidetipset til byen du bor i?

Jeg tror at noe av det beste du kan gjøre i Bangkok er å spise og drikke. Jeg liker å spise i Chinatown på en gaterestaurant som heter TK Seafood og deretter tusle gjennom gater og smug til en rooftop som heter River View. Fantastisk utsikt over skylinen og elven, og nesten ingen folk.

Hva er det du kommer til å savne mest med oppholdet?

Livsstilen. Vi prøver å utforske så mye som mulig, og det er alltid nye steder å se, oppleve, spise og feste. I Bangkok er det billigere å spise ute enn å lage mat selv, så det blir til at vi prøver å finne nye steder å spise så ofte som mulig. Jeg er stort sett bare hjemme for å sove, og det trives jeg veldig godt med.

 

Perks med å bo i tropiske strøk: helgene kan brukes på stranden. 

Hvor går veien videre?

Når jeg kommer hjem til Oslo i august skal jeg først ha et seksukers internship i kommunikasjonsselskapet Gambit Hill+Knowlton. Det blir ny bransje og nye utfordringer, og jeg gleder meg veldig. Etter det blir det tilbake til Bergen og NHH, hvor jeg skal ta fatt på mastergraden.