I forbindelse med det pågående utbruddet av nytt Coronavirus/COVID-19 forsøker ANSA å tilby oppdatert informasjon til norske studenter i utlandet.

Siste oppdatering fra Regjeringen

Er du på utveksling eller tar hele graden din i utlandet?
Her er siste oppdatering fra regjeringen.

Oppdaterte reiseråd

Folkehelseinstituttet oppdaterer sine sider om coronaviruset fortløpende. Her finner du blant annet reiseråd.

Følg også med på reiseråd fra Utenriksdepartementet.

ANSA oppfordrer alle medlemmer til å følge anbefalingene fra norske myndigheter og anbefalingene fra lokale myndigheter i landet du oppholder deg.

Om du reiser hjem til Norge fra utlandet skal du i 14 dagers karantene. ANSA ber alle medlemmer om å følge disse bestemmelsene og bidra til å redusere smittespredning.

Assistanse i utlandet?

Norske statsborgere som behøver assistanse i utlandet kan kontakte UDs operative senter på +47 23 95 00 00 eller UDops@mfa.no, eller ANSAs beredskapsgruppe på +47 22 47 76 00 (tastevalg 1) eller beredskap@ansa.no (bemannet mellom 09.00 og 15.00).

Vi ber ANSA-medlemmer om å oppdatere informasjon om hvor de befinnner seg på våre nettsider. I tillegg oppfordrer Utenriksdepartementet norske statsborgere til å registrere seg på www.reiseregistrering.no, samt å oppdatere datoer for reiser til/fra områder med smitte dersom disse har endret seg. Det vil også være nyttig for UD dersom studenter bruker kommentarfeltet til å oppgi at man er student, hvilken by man studerer i og ved hvilken institusjon.

Forsikring?

ANSA – forsikring, hva dekker den? Les mer HER

Lånekassen

Lånekassen vil så langt det er mulig sikre at studentene ikke blir skadelidende. Studenter som går på læresteder som stenges, eller som må reise hjem på grunn av UDs reiseråd, vil ikke miste støtten de har fått for dette semesteret selv om de reiser hjem. Lånekassen vil også kunne vurdere å se bort fra eventuell forsinkelse som har oppstått fordi studentene ikke har fått tatt eksamen på grunn av dette. For studenter ved læresteder med få norske studenter, kan det være lurt å skaffe dokumentasjon på at lærestedet stenges, og hvor lenge.

 

Når det gjelder omgjøring av lån til stipend, har ikke Lånekassen gjort om lån til stipend for studenter som ikke har vært syke selv når slike ting har oppstått tidligere. Dette er noe Lånekassen derfor må ta konkret stilling til i enkeltsakene når den tid kommer, og sannsynligvis blir det da et politisk spørsmål. Dette vil være avhengig av hvordan ting utvikler seg. ANSA jobber for at det ikke skal ramme studenter.

Siste informasjon fra lånekassen

 

Ekstraordinært tilbud 

Korona-karantene: hvordan håndtere situasjonen 

Flere norske studenter sitter nå isolert i utlandet på grunn av Korona-viruset. Er du en av de som er «korona-fast», har du selv fått viruset eller er du usikker på hvordan du skal håndtere situasjonen generelt? 

ANSA har lager flere webinarer du kan delta på. Disse finner du på en samleside her 

Samleside for ANSA Webinarer


Smittebegrensende håndtering av koronaviruset i ANSA

Arbeidssted

  • ANSA har for tiden satt alle medarbeidere i hjemmekontor. Vi er derfor ikke tilgjengelige på vanlig besøksadresse.

Reiser til utlandet

  • Stoppes med umiddelbar virkning. Møter til utlandet forsøkes gjennomføres digitalt.

Kundemøter i Norge

  • Foredrag: kun digitalt, ikke fysiske veiledninger
  • Veiledninger: kun digitalt, ikke fysiske veiledninger

Arrangement:

  • Alle arrangementer utsettes på ubestemt tid eller avlyses.

Oslo 16. mars 2020 kl: 08:40, ANSAs beredskapsgruppe

Denne siden oppdateres fortløpende.

Foto: Shutterstock/creativeneko