For veldig mange så kan arbeidslivet virke fjernt når du nettopp har startet på din bachelorgrad og har mange år med studier foran deg. Det er selvfølgelig veldig bra å ha fullt fokus og jobbe hardt med studiene. Men det har vist seg at hvis du også begynner å tenke på din karriere tidlig i studieløpet, så kan sjansene for å komme raskere ut i jobb etter studiene øke betraktelig.

Hvis du begynner å tenke på din karriere allerede i første eller andre året av din bachelorgrad, så kan du sørge for å få et lite forsprang på dine studievenner. Senere skal dere kanskje søke på de samme jobbene, og da vil du ha en fordel. Med nøyaktig den samme utdanningen så ser mange CV-er veldig like ut, og det kan derfor lønne seg å skille seg litt ut i mengden. 

 

Relevant ekstrajobb 

Både hodejegere og rekrutteringsansvarlige i store bedrifter i Norge råder norske studenter til å skaffe seg relevant arbeidserfaring mens de fortsatt studerer. Noen mener til og med at dere utenlandsstudentene har en fordel, siden mange av dere har internship inkludert i graden dere tar. Dette er ikke like vanlig i Norge. Hvis du ikke har internship integrert i din grad, er det ekstra viktig at du skaffer deg en relevant jobb selv. Dette kan være både utfordrende og tidskrevende, og det kan spise mye av fritiden din. Det kan allikevel vise seg å være verdt strevet, siden mange arbeidsgivere opplyser at ved ansettelse av nyutdannede er det attraktivt med en student som kan vise til stor arbeidskapasitet i studietiden.  

 

Tillitsverv 

Det at du har evnen til å sjonglere flere ting samtidig er noe som blir lagt merke til av de som ansetter. Dette kan for eksempel være at du gjennom studietiden har vært aktiv innenfor frivillig organisasjonsarbeid. En potensiell arbeidsgiver legger merke til dette, og det kan for eksempel vise at du har ferdigheter som initiativ, og at du kan samarbeide med andre mot et mål. Arbeidsgiver er opptatt av engasjement, og de vil vite at du har gjort noe mer enn bare å studere Tenk deg at dette faktisk kan være avgjørende for om en arbeidsgiver gir deg et intervju eller ikke. 

 

Ønsker du å bli tillitsvalgt i ANSA – les mer om hva du kan gjøre her! 

 

Vil du sjekke om CV- en din og søknadsbrevet ditt er klare til å bli sendt ut til din potensielle, nye arbeidsgiver? Les noen CV-tips her

 

Få hjelp til å se på din CV eller ditt søknadsbrev av ANSAs karriereteam, send inn til cv@ansa.no 

Har du noen karriere-relaterte spørsmål, ta kontakt med ANSA Karriere på karriere@ansa.no

 

 

 

 

Photo by: Av Anson0618 / Shutterstock