Frida Enholm Husem skal ta MPhil i International Relations and Politics på Cambridge, med støtte fra Aker Scholarship. Les mer om henne, og hvordan hun har kommet seg dit!

Navn, alder og hjemsted: Frida Enholm Husem, 23, Jar

Hva og hvor du har studert tidligere: MA International Relations ved University of Edinburgh, samt et utvekslingsår til Sciences Po Paris 

Hva du skal studere/hva du studerer nå: MPhil International Relations and Politics på Cambridge

Hvorfor søkte du Aker scholarships, og hvorfor falt valget på nettopp ditt universitet?

Jeg søkte Aker Scholarship fordi jeg hadde lyst til å fortsette å studere i utlandet uten å ta på meg et enda større studielån. Etter fire år i Edinburgh er studielånet allerede høyt nok. I tillegg synes jeg det Aker Scholarship sitt fokus på samfunnsengasjement er utrolig kult. Ikke minst er det en god mulighet til å bli kjent med andre engasjerte studenter og få tett oppfølging i en ellers ganske krevende søknadsprosess!

Jeg valgte å søkte til Cambridge ettersom de tilbyr en ettårig master i International Relations and Politics med mulighet til å fordype seg i sikkerhetspolitikk og i Afrika – to områder jeg har lyst til å jobbe med når jeg er ferdig med å studere. Ettersom jeg allerede har en fireåring MA fra Edinburgh synes jeg dette virket perfekt.

Hvordan fikk du vite om Aker Scholarships?

Jeg kjenner en som søkte og fikk det i fjor, så har hatt det i baktankene siden det.  Også leste jeg en artikkel i DN hvor de oppfordret flere jenter til å søke – så da var det jo bare å prøve.

Bortsett fra det rent faglige, hva er det viktigste du har lært som utenlandsstudent?

Ved å studere i utlandet møter man på mange forskjellig typer mennesker og får utvidet horisonten sin litt. For meg som studerer internasjonale relasjoner, og som kunne tenke meg å jobbe litt ute før jeg eventuelt kommer meg tilbake til Norge er det også en unik mulighet til å få et litt mer internasjonalt nettverk. 

Hva gleder du deg mest til ved å studere ved ditt nye studiested?

Å ta del i college-opplevelsen som Cambridge tilbyr!

Hva gruer du deg mest til?

Jeg vet at det blir et krevende år akademisk, og gruer meg litt til den arbeidsmengden som jeg vet er forventet.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Fotballspiller! Og at kvinnefotball skulle bli minst like stort og populært som herrefotball. Jeg ble aldri god nok til å spille fotball profesjonelt, men synes det er kult å se at VM for kvinner har fått mye oppmerksomhet i år (selv om det bare skulle mangle).  

Hva vil du gjøre når du er ferdig med studiene?

Jeg tror ikke jeg kommer til å være helt klar for å flytte hjem til Norge, så jeg håper at jeg kan fortsette å bo i utlandet en liten stund til! Jeg kunne tenke meg en jobb i Frankrike for å lære meg fransk en gang for alle.

Hva er drømmejobben din i dag, og hvorfor?

Jeg har lenge sagt at jeg skal bli FN’s første kvinnelige generalsekretær! Men hvis jeg skal være litt mer realistisk så kunne jeg gjerne tenkt meg å jobbe i en NGO eller en internasjonal organisasjon med å avdekke og analysere sikkerhetssituasjonen og humanitære behov i Sahara-Sahel regionen av Afrika.

Hva er ditt beste tips til de som vurderer studier i utlandet?

Gjør det! Til tross for et høyt studielån har jeg aldri angret. Jeg tror alle har godt av å komme seg litt ut av komfortsonen. Å studere i utlandet er en unik mulighet til å bli kjent med nye steder og nye mennesker! Det gir deg også tidenes beste unnskyldning for å reise rundt i verden og besøke venner når du er ferdig med studiene.   

Les mer om Aker Scholarship her!