I høst har ANSA SHS totalt samlet inn 78 230 kr! Det er helt fantastisk! Her kommer en liten oppsummering av høstens arrangementer i Budapest og Pécs. SHS vil takke alle som deltar på festene våre, kjøper kake og i det hele tatt støtter prosjektet vårt. Vi setter umåtelig stor pris på alle donasjoner. Gjennom din hjelp og vårt arbeid kan vi sammen hjelpe barn og familier i Romania til å få en bedre hverdag og gi dem fremtidshåp.

ANSA SHS BUDAPEST

Charity Toga party ble arrangert under ANSA Budapest sin fadderuke den første uken i semesteret. Både nye og gamle studenter kom i toga-kostyme for en kveld med mye dans, sang og moro. Rundt 280 personer deltok på festen og vi mottok totalt ca. NOK 20 000 til prosjektet vårt. Med to morsomme rammer som vi hadde laget på forhånd og med fotografen, Maria Skarpaas Andersen, ble det tatt mange fine bilder. Vi håper toga-festen blir en årlig begivenhet.

Den 13 oktober var det dagen for årets Charity Oktoberfest. Dette har vært SHS Budapest sitt største arrangement i flere år. Vi bruker mye tid til både planlegging, promotering og pynting før festen. En ny vri i år, var at den Tyske studentforening ved Semmelweis hjalp oss både før og under festen. Vi  arrangerte den årlige beer-pong turnering i år også. Det var mange ivrige deltakere og det var ikke mangel på fantasi med verken lagnavn eller spille strategier. Vinnerne fikk et sponset gavekort på HUF 10 000 på restauranten Becketts, og andreplassen fikk et gavekort på HUF 10 000 på Café Vian. Vi var heldige som fikk DJ Deezee og DJ Orie Sella til å holde stemningen oppe til langt på natt. Tilsammen kom ca. 250 personer og vi fikk inn ca. NOK 26 000 på dette arrangementet.

Vi har også hatt fem kakesalg under ANSA Budapest sine populære pubquizer. Her samles studenter på tvers av studier for en hyggelig kveld for ”hjernetrim” og sosialisering. Det har vært stor etterspørsel på pizzaboller, kanelboller og andre deilige kaker under quizene. Vi har så langt samlet inn rundt 5600 kr på kakesalg.

ANSA SHS PÉCS

Dette semesteret har vi i Pécs vært opptatt med masse flotte eventer, som vi håper at dere får muligheten til å komme på igjen neste år! Vi startet semesteret med en volleyball turnering på Pollack, vi serverte mat og drikke, nok til hver og en. Som alltids hadde vi loddtrekning og ga ut masse premier. Vi splittet opp i 12 lag i 4 grupper som kjempet seg til finale plassen på en varm sommer dag, og med en flott innsats vant «Cold spurs» og tok inn første premien, som var middag på en av Pécs flotte restauranter, Elefantos. Vi samlet inn NOK 3690 på volleyball turneringen.

Rett rundt hjørnet av dette eventet, arrangerte vi en av våres mest etterlengtede eventer; kakesalg (såklart!). Som alltids skapte SHS medlemmene god stemning, mens duften av våre ferske norske vafler fylte forlesningsrommene og fikk magene våres til å rumle. Med mange sjenerøse donasjoner og kakesalget fikk vi samlet inn NOK 4921.

Nå nærmer vi oss slutten og eksamens stresset starter å sette seg inn, men før vi sa hade til solskinn og morroa ville vi si farvell med et smell! Vi endte oktober med kakesalg og halloween fest! Kakesalget gikk bra som alltids (vi tjente 4260 kr), vi solgte også billetter til festen mens vi hygget oss med våre medelever. Festen ble en kjempe sukksess. Med oppmøte på over 459 personer, så fylte vi Club Fashion med masse festglade eveler i skumle kostymer. Med hjelp av en sjenerøs klubbeier som hjalp til med dekorasjoner og utgifter, så hadde vi igjen nok penger for å hente Balaton DJ Dave S til årest halloween party. Mildt sagt, så tok det av (intz, intz, intz, intz!). Vi samlet inn  15 715 kr til sammen etter alt dette.

TIDEN FREMOVER

Det nærmer seg Jul og vi er i full gang med å arrangere loddsalg til ANSA sin julegrøt søndag 3 desember. Vi får besøk av Ildiko som driver dagsenteret i Ermihalyfalva sammen med 7 av elevene hennes fra 2-4 desember. Barna skal synge i kirken i Budapest for alle norske studenter.

Vi samler også for øvrig inn klesdonasjoner fra studenter i Budapest som vi skal fordele i familiepakker og kjøre til Romania med. Familiepakkene inneholder også tepper, dyner, rengjøringsprodukter, mat og ved for vinteren.

Hvis du ønsker å støtte prosjektet blir vi svært glad for alle donasjoner. Du kan vippse penger til 71114.

Du kan følge oss på facebook: SHS Ungarn-Romaniaprosjektet

Her er et utvalg av bilder fra alle arrangementene våre.