Studerer du medisin i utlandet hjelper ANSA Medisin deg med tips til studiet og holder deg oppdatert om sosiale og faglige arrangementer som arrangeres på tvers av landegrensene.

Gratulerer med ditt valg å studere i utlandet! Dette er et tøft og givende valg du ikke kommer til å angre på.

Vi at dine studieår skal bli faglig, sosial og kulturelt innholdsrikt. ANSA Medisin ble opprettet som en portal på facebook for deling av informasjon. Den har over 1600 følgere og frekvente innegg med det du trenger å vite som medisinstudent i utlandet. Vi deler arrangementer på tvers av landegrenser, oppdatert informasjon om turnussituasjonen og relevant lesestoff. 

Portalen til ANSA Medisin

På Facebooksiden til ANSA Medisin kan du finne:

  • Medisinske arrangementer
  • Studiemateriale, tips og knep
  • Praksis eller kurs
  • Jobbrelatert informasjon som tips til sommerjobber eller turnussøking
  • Sitter som en kunnskapsgruppe for ANSAs medisinske medlemmer
  • Vet du om noe som bør deles? Erfaringer, ideer eller studietips? Send oss en melding da vel. 

Medisinstudiet går fort fordi innholdet er stort, folkene og inntrykkene mange. ANSA Medisin ønsker at du skal få maks ut av dine år som student. Vi i gruppa ser for oss å utvide fokuset med tiden som kommer med mer egenprodusert materiale og egne arrangementer.

Få nyheter og delta i diskusjoner på vår Facebookside.

Stift nye bekjentskap og kontakter

Ved å være medlem i ANSA får du muligheten til å bli kjent med nordmenn over hele verden, og du får tilgang på mange medlemsgoder tilpasset deg som utenlandsstudent. 

Som medlem i ANSA kan du få:

Er du ikke medlem i ANSA?

Meld deg inn i dag!

Ved behov for hjelp i utlandet

ANSA har en kvalifisert sosialrådgiver som hjelper og veileder norske utenlandsstudenter i ulike situasjoner – både små og store utfordringer de måtte møte i sin studenthverdag i utlandet. Vi tilbyr samtaler, veiledning, informasjon om rettigheter og eventuelt hjelp til å komme i kontakt med det øvrige helse- og støtteapparatet i studielandet, også hjemme i Norge.

Kontakt ANSAs sosialveileder

Ta kontakt med ANSAs sosialveileder, enten på sosialveileder@ansa.no eller telefon (+47) 22 47 76 00 (tastevalg 3). Du kan også bestille en veiledningstime her: https://ansaveiledning.makeplans.no/ 

Sosialveilederen har taushetsplikt og er selvsagt en helt gratis tjeneste. 

Beredskapstjeneste og kontakt med sjømannskirkene

ANSA har en beredskapsplan for kriser som oppstår i utlandet som både dekker enkelthendelser og kriser av større omfang. ANSA skal sørge for at hendelser blir ivaretatt, enten av oss eller av andre instanser. 

Gjennom beredskapsplanen samarbeider vi med andre tunge instanser som Sjømannskirken og deres fem ambulerende studentprester,
 Utenriksdepartementet (UD)utenriksstasjoner og studenthelsetjenesten ved Universitetet i Oslo.

Større kriser i utlandet

Ved større kriser i utlandet har ANSA òg en koordinerende rolle. Vi sørger for at det nødvendige hjelpeapparatet blir aktivert og bistår med konkret informasjon. Etter selve hendelsen kan det også oppstå en del praktiske problemstillinger som vi også ønsker å bistå de involverte med.

Beredskapstelefon

Dersom du opplever en krise kan du ringe vår samarbeidspartner 
Sjømannskirken på deres beredskapstelefon (+47) 951 19 181 (døgnbemanning), evt. ring ANSA på (+47) 906 51 156. Vi kan alle bistå med råd og veiledning og sette deg i kontakt med riktige instanser.

Kontakt ANSA Medisin

Ønsker du å være med på moroa og bidra, send e-post til medisin@ansa.no eller kontakt oss på vår Facebookside.

Nyttige lenker

 

Foto: Eva Blue