Her finner du kandidatene til nytt hovedstyre i ANSA. Hovedstyret velges på ANSAs generalforsamling i Oslo 24.-26. juli.

Les alt om ANSAs generalforsamling her

ANSAs hovedstyre består av ANSAs president som også er styreleder, 2 tidligere utenlandsstudenter, 6 nåværende utenlandsstudenter og 1 representant fra ANSAs sekretariat. President, samt nåværende og tidligere utenlandsstudent velges på ANSAs generalforsamling.

Under finner du kandidater til ANSAs hovedstyre 2020/2021.

Valgkomiteens innstilling kan du finne her.

Kandidater til president

Julie Nordmo

Bilde, Julie Nordmo.JPG

Hei,

Jeg er Julie, 26 år og fra Kristiansand. De siste to årene har jeg vært så heldig å få være i hovedstyret i ANSA og nå er jeg veldig motivert til å bli deres president for det neste året!

Jeg startet selv i lokallaget i Madrid for fem år siden. Siden har jeg hatt gleden av å oppleve et fantastisk engasjement rundt omkring i verden, som landsleder i Spania og Portugal, og ikke minst som hovedstyrerepresentant for USA, Canada, UK, Sverige, Danmark og Japan. Jeg er imponert over hvor mange dyktige tillitsvalgte det finnes i organisasjonen vår og arbeidet som blir lagt ned på frivillig basis rundt om i verden. Dette er styrken til ANSA, og noe vi må ta vare på og bruke for å utvikle organisasjonen.

Utenlandsstudenten er en viktig ressurs for Norge, derfor ønsker jeg å arbeide det kommende året med å nå ut til fremtidige studenter. Jeg mener at ANSA har et enormt potensiale for å nå ut til enda flere, og legge til rette for at alle har mulighet til å dra ut. Det er ingen tvil om at utenlandsstudenter sitter på unik kunnskap som kan komme norsk næringsliv til gode, derfor er det også viktig å fokusere på overgangen fra utlandet til Norge og fra studenttilværelsen til arbeidslivet.

På grunn av COVID-19 og dets mange ringvirkninger trenger ANSA, mer enn noen gang, en president som kjenner organisasjonen godt. Det kommende året kommer til å by på mange utfordringer og usikkerhet for ANSA, og jeg mener at med min erfaring og kompetanse er jeg riktig person til å lede organisasjonen gjennom dette.

Jeg gleder meg til årets generalforsamling og ser veldig frem til å møte nye og kjente ANSAere! Ta gjerne kontakt hvis du vil slå av en prat før den tid.

 

Morgan Alangeh

Bilde, Morgan Alangeh.jpg

Hei hei!

Jeg heter Morgan, er 25 år og kommer fra Porsgrunn. For tiden fullfører jeg mastergraden min i samfunnsøkonomi ved Bocconi University i Milano, hvor jeg også tok en bachelor med utveksling i Beijing. Det siste året har jeg vært så heldig at jeg har fått sitte samtidig i både Hovedstyret, Landsstyret og Lokallagsstyret til ANSA, og har dermed fått tatt inn så mye som mulig av ANSA med alle sanser på en gang. Her har jeg møtt utrolig mange dyktige tillitsvalgte i mange land og ledd av organisasjonen.

I en tid hvor internasjonalisering, flerkulturell forståelse og nettverk på tvers av landegrenser blir mer og mer viktig, synes jeg ANSA legger inn et uvurderlig arbeid i å minne den norske offentligheten på at den beste måten å lære av andre kulturer på er å reise utenlands for å være i nettopp disse andre kulturene. Utenlandsstudenten er en ressurs for Norge. Det gjelder alle studieretninger og studieland uavhengig om vi henter ledende kompetanse fra USA eller språk- og kulturkunnskap fra Frankrike eller Sør-Korea. Fra kommende leger med teoritunge medisinstudier i Europa, til nettverksrike økonomistudenter i Australia har alle utenlandsstudentene kompetanse som vil berike Norge, og jeg er stolt over at ANSA står opp for dette.

Etter en periode hvor jeg har sett hvordan ANSA sitt arbeid oppleves og utformes i samtlige ledd i organisasjonen ønsker jeg å kunne bruke denne erfaringen til å hjelpe verdens beste tillitsvalgte i verdens beste studentorganisasjon med å drive organisasjonen videre på en inklusiv måte hvor ANSA sine to største ressurser settes i sentrum. Disse to ressursene er ANSA sine dyktige tillitsvalgte i utlandet, og våre skjulte helter i Sekretariatet som står på sammen med oss hver dag.

Gleder meg til å se dere alle på Generalforsamlingen, og ønsker dere et riktig godt valg!

 

Kandidater til nåværende utenlandsstudent 

Sebastian Hytten

Bilde, Sebastian.png

God dag!

Mitt navn er Sebastian, jeg er 24 år og kommer fra Andebu. Jeg studerer en 4-årig bachelor i Internasjonale Relasjoner ved Universidad Europea Madrid og har det siste halvåret vært på utveksling ved Metropolitan University of Praha.

Jeg har vært aktiv i ANSA siden min første dag som utenlandsstudent. Mitt første år satt jeg som økonomiansvarlig i ANSA Madrid, etterfulgt av 1,5 år som ANSA Spania og Portugals første regionsleder. Nå kjenner jeg at mine ANSA abstinenser kicker enda mer inn og jeg føler at tiden er inne for å stille til et nytt verv. 

Det er mye jeg engasjerer meg for i ANSA og som jeg føler at jeg kan bidra med. Deriblant er det viktig for meg at det ikke skal være en barriere mellom lokallagene, lands -og hovedstyret. Mer om dette og mine interesseområder kommer jeg til å snakke mer om på generalforsamlingen.   

Denne våren har igjen vært et godt eksempel på hvor viktig og enestående den jobben ANSA gjør er, både på sentralt og lokalt nivå, og jeg håper å kunne fortsette å bidra i dette arbeidet som HS-representant.

Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt. Godt valg! 

 

Jørgen Clemmensen - Fløholm

Bilde, Jørgen.JPG

Heisann!

Jeg heter Jørgen, er 24 år og studerer ved University of Cape Town i Sør-Afrika hvor jeg har befunnet meg de siste 4 årene. Her bruker jeg tiden min på kjønnsstudier.

ANSA reisen min startet i 2018, og siden den gang har jeg hatt verv som arrangementsansvarlig, landsleder og nå nylig økonomiansvarlig. Læringskurven som både student og tillitsvalgt i Sør-Afrika har vært bratt, men givende. Det har ikke vært smertefritt å navigere rollen som en svært privilegert student, eller ANSA representant, i det som sies å være det landet i verden med størst ulikheter. Jeg tror derimot at vi i ANSA Sør-Afrika har skapt en arena hvor det kan reflekteres rundt ulike utfordringer vi som studenter møter på, noen adskillig vanskeligere enn andre.

Jeg mener at både mine erfaringer og kompetanse fra litt lenger sør vil bidra til et mangfold i hovedstyret. Fra å ha jobbet «på bakken» i noen år er det flere saker jeg er engasjert i og ønsker å jobbe for på et høyere nivå, spesielt et økt fokus på kunnskapen og kompetansen til helgradsstudenter! Vi sitter på unike erfaringer, og en plass i hovedstyret ville vært en mulighet til å lytte til og formidle enda flere av disse!

 

Mina Cecilie Fritzon

Bilde, Mina Cecilie.png

Jeg heter Mina, er 26 år gammel og kommer fra Bærum. Jeg er på mitt fjerde år ved Stellenbosch University i Sør-Afrika hvor jeg tar en mastergrad i Political Science. For tiden er Sør-Afrika i lockdown, så jeg er dessverre ikke fysisk tilstede på GF, men jeg gleder meg likevel mye over muligheten til å bidra inn i ANSA sitt hovedstyre.

For meg har ANSA vært uvurderlig, både før og under studier. ANSA har hjulpet meg å navigere studiehverdagen min, og skapt en trygghet selv om jeg reiste alene til Sør-Afrika. At det fantes et nettverk på andre siden av jordkloden gjorde valget om å studere i utlandet mye enklere – jeg var ikke så alene likevel. Jeg har erfart organisasjonen utenfra som et medlem som aktivt har benyttet meg av medlemstilbudene til ANSA og jeg har de to siste årene vært en del av landsstyret, både som økonomiansvarlig og landsleder. Det har vært gøy og givende å bidra til ANSA-samfunnet i det eneste ANSA landet på det Afrikanske kontinentet.

Siden ANSA har betydd så mye for meg i min tid som student, ønsker jeg å bruke vervet i hovedstyret slik at alle utenlandsstudenter kan kjenne på den tryggheten jeg fikk gjennom ANSA.       

 

Marco Hjort

Bilde, Marco.jpeg

Hei!

Mitt navn er Marco. Jeg er 25 år og bor i Amsterdam. For øyeblikket fullfører jeg en BBA i innovasjon og entreprenørskap med spesialisering i digital markedsføring. Jeg stiller til HS 2020/2021 først og fremst fordi jeg tror ANSA fortsatt har mye potensialet. ANSA er resultatet av flere generasjoner med hardtarbeidende studenter som har utfordret samfunnet og satt fokus på internasjonal kompetanse. Det skal vi forsette med, fordi aldri før har internasjonal kompetanse vært så viktig som i dag. Men med tiden forandrer naturligvis landskapet seg og den nye generasjonen studenter har andre forventinger.

Jeg har i en periode over tre år tatt del i utviklingen av en ANSA-region som har bygd forhold som har gitt rom for samarbeid på tvers av lokallag, landsstyret og partnere, og har med egne øyne vært vitne til hvor viktig det er at ANSA tørr å tenke nytt. Derfor ønsker jeg å bidra med et fokus på: prosess, digitalisering og verdiskapning. Jeg håper å kunne inspirere medarbeidere, tillitsvalgte og samarbeidspartnere til å bygge en moderne og nyskapende organisasjon som kan tilpasse seg en ny generasjon! Det skal aldri være tvil om hva slags verdi ANSA kan tilby, verken for studenter eller tillitsvalgte.

 

Sophie Campbell

Bilde, Sophie.jpg

Heihei!

Jeg heter Sophie, er 24 år gammel og kommer fra Skedsmokorset. Jeg studerer på Trinity College Dublin i Irland, og til høsten begynner jeg på mitt siste år på medisinstudiet.

Helt siden jeg flyttet til Irland for nesten 4 år siden har ANSA vært en del av mitt liv som utenlandsstudent. Jeg har sittet i landsstyret til Irland først som styremedlem og de siste 2 årene som nestleder. ANSA har alltid vært en stor trygghet for meg gjennom hele min studietid. ANSA gjorde at jeg kunne reise til Irland godt informert og trygg på at det allerede var et etablert nettverk av norske studenter som jeg kunne være en del av.

Under studietiden min har ANSA vært uvurderlig i henhold til min trivsel som utenlandsstudent og jeg håper det vil være det for mange andre i mange år fremover.

Som en over gjennomsnittet engasjert person ønsker jeg å fortsette med det viktige arbeidet som ANSA gjør, spesielt i denne krevende perioden. Samtidig ønsker jeg å jobbe for en enda bedre integrering og forankring av studentpolitikken som ANSA fører og selvsagt engasjerer landene til å fremdeles ha morsomme og inkluderende arrangement!

Gleder meg til å se dere alle på GF!

 

Caroline Taraldsen 

Bilde, Caroline.JPG

Hei alle fine ANSA-folk!

Jeg heter Caroline, er 22 år og kommer fra vår kjæreste grunnlovsbygd, Eidsvoll. Jeg fullførte denne våren mitt tredje år på medisin i Slovakia, og skal til høsten fortsette studiet i Danmark.

Mitt ANSA-eventyr begynte et halvt år inn i studiet da jeg var så heldig og ble valgt inn som web- og informasjonsansvarlig i Martin. Jeg ble bitt av basillen og engasjerte meg videre som landsleder i Slovakia de neste to årene, i tillegg til å fortsette som web. Nå ønsker jeg å ta enda et steg videre og stiller derfor til hovedstyret!

Min hjertesak i ANSA er trygghet for medlemmene! Jeg mener trygghet og gode opplevelser begynner på lokallagsnivå, og ønsker å støtte opp arbeidet deres i samarbeid med både TRIA-kontakter og landsstyrer. Jeg ønsker også å skape tettere bånd mellom lokallag og landsstyrer innad i hvert ANSA-land, men også på tvers av landegrensene. Disse tingene mener jeg vil styrke ANSA som et verdifullt tilbud for alle utenlandsstudenter.

Jeg vil ta med erfaringene mine fra Slovakia, mitt gode humør og engasjement, og håper dere vil gi meg deres tillit slik at jeg kan bidra i fortsettelsen av ANSA sitt fantastiske arbeid.

Sees på GF!

 

Kaja Buxrud

Hei,

Jeg heter Kaja, er 24 år gammel og studerer statsvitenskap ved universitetet i Wien i Østerrike.  Jeg stiller til hovedstyret, fordi jeg er veldig glad i ANSA og har mye å bidra med. Jeg har hatt utrolig mye glede av organisasjonen de siste to årene, både hjemme i Norge og i Østerrike, og det føles helt naturlig å stille til HS.

Det siste halvannet året har jeg vært landsleder i ANSA Østerrike og har lært masse av dette. ANSA som nettverk har betydd veldig mye for meg - jeg har vokst, mens verden har krympet - og dette ønsker jeg å være med på å styrke. Vi må nå ut til og ta vare på folk som er interessert i å studere i utlandet, de som allerede gjør det, og de som er ferdig.

Vi går en spennende tid i møte, og det er ingen deler av ANSA og arbeidet vi driver med som er uberørt av dette. Samtidig er det viktig å ha et større perspektiv i tankene. Jeg er veldig interessert i det politiske arbeidet vi driver med i ANSA kunne gjerne tenke meg å spille en større rolle i dette. Alt i alt er jeg veldig opptatt av alt hovedstyret driver med og jeg mener at dette gjør meg til en solid kandidat.

 

Vi sees på GF!

 

Kandidater til tidligere utenlandsstudent

 

 

 

Arwin Khoshnewiszadeh

Bilde, Arwin.jpg

Hei alle ANSA-venner! Jeg er Arwin fra Oslo og stiller representant til hovedstyre som tidligere utenlandsstudent.

Siden 2011 har jeg jobbet med ingeniørgraden ved TU Delft i Nederland. I februar 2020 tok utenlandseventyret slutt og jeg er tilbake til fantastiske Oslo med litt mer livserfaring. Jeg ble først med i ANSA i 2017 på lokallagsnivå og skjønte fort hvor positiv og engasjerende organisasjon ANSA kan være. Det beste med organisasjonen var å møte så fantastiske mennesker som etter hvert har blitt mine venner. I 2018 tok jeg over roret som landsleder og med et supert landsstyre jobbet vi for å lage en inkluderende og positiv organisasjon. For dette ble vi kåret til årets ANSA-land i 2019!

Som medlem i hovedstyret vil jeg fortsette mitt brennende engasjement og jobbe for en inklusiv organisasjon med fokus på aktivitet og kunnskapsformidling på lokalt nivå. ANSA er en super organisasjon som skal hjelpe utenlandsstudenter både før, under og etter studiet. For å skape den organisasjonen vi vil ha er det derfor viktig å fokusere på å bygge opp inklusive og bærekraftige lokallag som holder koken selv med gjeve styrebytter!

Jeg gleder meg til generalforsamlingen, godt valg!

 

Kristina Enger

Bilde, Kristina.JPG

Heihallo!

Jeg heter Kristina og er forhåpentligvis din HS-representant i perioden 2020-2021.

Etter gode seks og et halvt år i utlandet fordelt på England, USA, Frankrike og Sveits, har jeg nå levert masteroppgaven og forflyttet meg hjem til Oslo. Selv om studentlivet og tiden utenlands har nådd sin veis ende, har jeg fortsatt masse å gi både til kommende, nåværende og tidligere utenlandsstudenter.

Som en systematiker av en samfunnsviter med litt for mye energi er jeg motivert for å bruke et år med fokus på organisasjon- og kommunikasjonskultur. Ikke bare fordi det er der jeg fortrinnsvis har kompetanse utover tidligere organisasjonserfaring både i og utenfor ANSA, men også fordi jeg anser det som essensielt at organisasjonen har en solid grunnmur med retningslinjer for operativt arbeid, men også gis rom for videre utvikling av organisasjonen. Det er viktig for meg at hovedstyre, som i praksis er organisasjonens bindeledd mellom grasrota og Presidenten, legger til rette for at begge parter kan yte best mulig på sine ansvarsområder.

Vask henda og hold avstand, så sees vi på GF i juli!