Her finner du kandidatene til nytt hovedstyre i ANSA. Hovedstyret velges på ANSAs generalforsamling i Oslo 26.-28. juli.

Les alt om ANSAs generalforsamling her

ANSAs hovedstyre består av ANSAs president som også er styreleder, 2 tidligere utenlandsstudenter, 6 nåværende utenlandsstudenter og 1 representant fra ANSAs sekretariat. President, samt nåværende og tidligere utenlandsstudent velges på ANSAs generalforsamling. Sekretariatets representant i ANSAs hovedstyre 2019/2020 har blitt valgt av de ansatte og vil være Florian Gorqaj.

Under finner du kandidater til ANSAs hovedstyre 2019/2020 fordelt etter deres rolle i hovedstyret.

Kandidater til president

Hanna Flood

Hanna-1 - Hanna Flood.jpg

Hei!

Jeg er Hanna, og det siste året har jeg fått lov til å ha verdens beste jobb, og jeg er kjempemotivert for ett år til som deres president. Jeg startet min karriere som utenlandsstudent med en bachelor i fysikk i London og fortsatte med språkskole i Berlin.

For meg var ANSA en stor trygghet i det store utland, og jeg håper nordmenn i utlendighet kan få oppleve det samme i mange år fremover. ANSA betyr utrolig mye for meg, og foruten hadde nok utenlandsoppholdet mitt vært en mye tristere affære. Siden mitt første møte med ANSA har jeg bare blitt mer og mer imponert over menneskene og engasjementet. Arbeidet som blir lagt ned på frivillig basis rundt om i verden er virkelig beundringsverdig. Dette er vår styrke, og det er noe vi sammen må ta vare på og utvikle, for uten våre medlemmer og tillitsvalgte hadde vi ikke stått så sterkt som vi gjør i dag.

Norge trenger utenlandsstudenten, og derfor ønsker jeg å vie mitt neste år til å jobbe for at flere skal velge å reise ut. At det å studere i utlandet skal være en reell mulighet for alle. At utenlandsstudentenes internasjonale kompetanse skal anerkjennes når de vender hjem igjen. Dessverre, og utrolig nok, møter fortsatt endel av oss motstand i form av god gammeldags proteksjonisme, både i arbeidslivet og samfunnet generelt, og det kan ikke stå uimotsagt. Jeg håper derfor at dere ønsker å gi meg tillit til å jobbe for dere nok et år, sånn at vi sammen kan legge til rette for at morgendagens student skal se på det å reise ut som et naturlig valg.

Jeg gleder meg masse til å møte både gamle og nye ANSAere på generalforsamlingen, og hvis dere lurer på noe i mellomtiden er det selvfølgelig bare å sende meg en melding!

Kandidater til nåværende utenlandsstudent 

Andreas Stenerud

ANSA portrett - Andreas Stenerud - Andreas Stenerud.jpg

Hei hei!

Mitt navn er Andreas Stenerud. Jeg studerer nå på 8. semester på medisinstudiet ved Pomeranian Medical University i Szczecin i Polen.

Helt siden starten av studie har jeg arbeidet for ett bedre studentmiljø. Jeg har vært engasjert i ANSA Szczecin som kontaktperson og senere lokallagsleder. Jeg har vært med å drive den lokale studentroklubben og jeg har vært kontaktperson i ANSA Polen. Gjennom mine tillitsverv i ANSA har jeg fått ett stort og godt nettverk av studenter i mange byer i Polen, men også utenfor de Polske grenser.

Kombinasjonen av alt dette er det som gjør meg til en typisk utenlandsstudent, men det er også derfor jeg einer meg godt i ANSAs hovedstyre. Ryggsekken med erfaringer fra gode og dårlige stunder som utenlandsstudent gir meg gode muligheter til å hjelpe andre i tilsvarende situasjoner, samt være med å forme ANSAs fremtid.

Dersom jeg blir valgt inn i ANSA sitt hovedstyre ønsker jeg å bidra til ANSA sitt gode arbeid med mine erfaringer som utenlandsstudent. Jeg vil bidra til at landsstyrene fortsetter sin gode jobb ved å binde tette bånd mellom landsstyrer, lokallag og hele vegen inn til hovedstyre.

Videre vil jeg som medisinstudent kunne bidra som hovedstyrerepresentant for utvalget ANSA Medisin. Jeg vil være stolt av å kunne hjelpe presidenten i arbeidet for å fremme utenlandsstudentenes interesser og ANSAs politiske rolle.

Jeg gleder meg til å se dere alle på generalforsamlingen!

Håkon Rygh

Offisielt bilde - Håkon Skaare Rygh.jpg

Hei alle sammen!

Jeg heter Håkon, og er 23 år gammel. Jeg har iløpet av de siste fem årene bodd i den rosa byen i Sør-Frankrike (Toulouse), hvor jeg går ingeniørstudier. For øyeblikket bor jeg derimot i Paris, hvor jeg har et internship innenfor medisinsk fysikk som en del av studieopplegget.

Iløpet de seks årene jeg har bodd i Frankrike har ANSA alltid vært en viktig del av oppholdet, med mange gode minner. Dette har både vært som deltaker og arrangør. Mitt ANSA-eventyr startet i 2012 som VGS-elev da jeg deltok på ANSA Frankrikes landsmøte, og gått hele veien til at jeg var landsleder for ANSA Frankrike i perioden 2018-2019. Gitt at jeg synes ANSA er en så fantastisk organisasjon så er det kun er naturlig at jeg ønsker å bidra så mye jeg kan, spesielt når jeg føler jeg fortsatt har mye igjen å gi.

Internasjonalisering av norske studenter er uvurderlig for fremtiden vår. Jeg tenker at det ideelle ville vært om alle som kan har et minimum av studietiden utenlands, i tillegg til alle som er ute over lengre tid. Som HS-representant vil det være viktig for meg å fortsette det solide arbeidet ANSA allerede gjør som studentorganisasjon, og samtidig klare å øke andelen studenter er utenlands uavhengig av hvor lenge det er snakk om. Jeg kommer til å være en engasjert HS-representant med muntert humør og som er lett å komme i kontakt med. Ansvar og andres tillit er ikke noe jeg tar lett på, så hvis du gir meg sjansen så skal jeg ikke skuffe deg.

Jeg gleder meg til å se alle sammen på GF!

Julie Nordmo

HS_NORDMO_BILDE - Julie Nordmo.png

Kjære ANSAmigos! Jeg er Julie, 25 år og fra Kristiansand. Jeg studerer internasjonale relasjoner ved Universidad Europea de Madrid, Spania. I fjor var jeg både på utveksling til Changsha i Kina og til London, UK. Mine utenlandsopphold har vært helt fantastiske og det er mye på grunn av ANSA.

Jeg startet selv på grasrot-nivået i lokallaget i Madrid. Siden har jeg hatt gleden av å oppleve et fantastisk engasjement rundt omkring i verden, som landsleder og ikke minst som hovedstyrerepresentant for USA, Canada og UK.

Vi er ingenting uten medlemmene våres, og vi må ta vare på de vi har. Etter et semester i indre Kina har jeg kjent på ensomheten og sett hvor viktig ANSA er som studentsamskipnad og støtteapparatet som følger med.

Året i HS har gitt meg en unik kunnskap og innsikt om ANSA som organisasjon som jeg tror et ferskt hovedstyre kan nyte godt av. Jeg har mer å gi, og vil fortsette med det arbeidet jeg har gjort i året som har gått. Jeg brenner for engasjement på grasrotnivået, og mener at fokuset ANSA har på "før studiene" kan bli enda bedre og resultatet av dette kan ha ekstremt mange positive ringvirkninger.

Kristine Gjos

Kristine Gjos.JPG

Som mangeårig medlem har ANSA vært en viktig for meg når jeg har søkt informasjon, støtte og nettverk – både før og under mitt opphold i utlandet. Medlemskapet skapte en følelse av trygghet, da jeg kunne reise vel vitende om at det fantes nettverk og ressurser tilgjengelig om jeg skulle trenge det. Jeg har fått være del av et flott lokallag i Lancaster, fått kontakt med norske arbeidsgivere og fått bruk for ANSAs forsikringstilbud. Nå tar jeg fatt på mitt femte år i utlandet, og begynner på MSc Economics and Strategy ved Imperial College London etter fullført bachelor ved Lancaster University og et spennende år som praktikant i Utenriksdepartementet og FN.

Jeg håper å kunne bruke min erfaring som ANSA-medlem i tre ulike land og lokallagsleder til å styrke ANSA som et verdifullt tilbud for studenter i utlandet. For meg er det viktig med fokus på sterke lokallag som bevarer og øker medlemsmassen, å fortsette å fremme verdien av internasjonal erfaring hos norske arbeidsgivere, og karrieretilbud som er relevant for mange ulike studieretninger. For meg vil en plass i hovedstyret være en unik mulighet til å bidra til en organisasjon som har gjort en viktig og positiv forskjell for mine studier.

Morgan Alangeh

Bilde til nettsiden - Morgan Alangeh - Morgan Alangeh.jpg

Hei hei!

Jeg heter Morgan, er 24 år og kommer fra metropolen Porsgrunn i Telemark. For tiden studerer jeg ved Bocconi University i Milano hvor jeg tar en mastergrad i samfunnsøkonomi. I tillegg er jeg i min andre periode som nestleder i ANSA Italia. Tidligere har jeg tatt en bachelor i samfunnsøkonomi og finans ved samme universitet og hatt et utvekslingssemester ved Tsinghua University i Beijing.

ANSA er en tipp topp organisasjon både for oss studenter i utlandet og for gamlelandet som mange av oss tar med god kompetanse tilbake til, noe jeg har sett godt i årene mine utaskjærs. I løpet av tiden min i Milano har det vært mange strukturelle endringer i den norske studentmassen og jeg har fått se hvordan ANSA må tilpasse seg disse og lært mye om det dynamiske forholdet mellom organisasjonen og medlemsmassen og -interessene.

Jeg hadde derfor synes det hadde vært veldig spenstig om jeg kunne fått ta med noe av erfaringene jeg har fra tiden min her i Milano, samt tidligere organisatorisk erfaring fra flere universitetsforeninger, Elevorganisasjonen og Operasjon Dagsverk og bidra så mye jeg kan til ANSA sitt gode arbeid sentralt.

Odd Martin Bøe

Odd Martin Bøe.JPG

Hei!

Jeg heter Odd Martin og er legestudent i Rotterdam, Nederland. Å flytte til utlandet for å studere er den beste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv, og som hovedstyremedlem ønsker jeg å jobbe for å promotere utenlandsstudier og støtte kommende, nåværende og tidligere utenlandsstudenter. Som utenlandsstudenter bringer vi uvurderlig kunnskap og innsikt til det norske samfunnet, enten vi velger å flytte tilbake til Norge etter endte studier eller fortsetter å representere Norge i utlandet, i det private eller offentlige. Like viktig er det at vi som norske utenlandsstudenter også bringer uvurderlig kunnskap og innsikt fra Norge til utlandet.

ANSA utgjør en forskjell i hverdagen for mange utenlandsstudenter. Populære studiesteder har ofte rikelig av sosiale og faglige tilbud for norske studenter som vi må ta vare på og utvikle. Samtidig vet jeg selv hvordan det er å dra til et studiested hvor det er få eller ingen nordmenn og hvor undervisningsspråket ikke er engelsk. Her kan små tilbud gjøre en stor forskjell.

Som hovedstyremedlemmer kan vi umulig ha oversikt over hva som skjer i de forskjellige landene og lokallagene uten å lytte godt til de tillitsvalgte og budskapet de overbringer på vegne av medlemmene. Derfor er min evne til å lytte til og forstå andre mennesker den viktigste egenskapen jeg bringer til hovedstyret.

Godt valg!

Sara Fossum

Sara Fossum  - Sara Fossum.png

Mitt navn er Sara Fossum, jeg er 23 år gammel og kommer fra Sandnes. Jeg fullførte min bachelorgrad i Management (Sustainability, Innovation & Entrepreneurship) ved The University of Manchester våren 2019, og planlegger å søke på Master in Sustainability på The University of Sydney som har oppstart i februar-mars 2020.

Jeg er spesielt opptatt av bærekraftighet og ønsker å arbeide for et nødvendig skifte i nåværende kommersielle virksomheter slik at det blir økt fokus på sosiale og miljø-aspekter av bedriftene.

Jeg har, siden jeg flyttet til Manchester i 2016, vært engasjert i ANSA, og har tidligere sittet som Markedsansvarlig (2017/2018) og Landsleder (2018/2019) i ANSA UK. ANSA som organisasjon har vært avgjørende for min trivsel som utenlandsstudent og mitt engasjement i organisasjonen har gitt meg muligheten til å utvikle meg på flere plan.

Jeg har gjennom erfaring utviklet gode lederegenskaper og blir ansett som flink på mellommenneskelige relasjoner. Som person er jeg ansvarsfull og særlig opptatt av inkludering.

Sophie Selstad

Sophie.jpg

Hei! Mitt navn er Sophie, jeg er 26 år gammel og studerer til vanlig i Amsterdam hvor jeg tar en master i økonomi og ledelse. Jeg vokste opp med historier om hvor fantastisk ANSA var, så da jeg også ble utenlandsstudent, ble det naturlig at også jeg skulle bli medlem av denne fantastiske organisasjonen. Nå sitter jeg i min tredje periode i landsstyret til ANSA Benelux og synes det er helt fantastisk å få være med å gjøre livet til norske utenlandsstudenter enda bedre. Det finnes få ting som er finere enn å se masse lykkelige nordmenn samles til frokost på 17.mai eller på en båt nedover en av Amsterdams mange kanaler.

Selv om tillitsverv på landsbasis gir meg masse glede og motivasjon, ønsker jeg å ta enda ett steg i organisasjonen, kunne bidra enda mer og ha enda større innflytelse på hvordan vi kan gjøre ANSA til verdens beste studentorganisasjon. Jeg vil være en motivator for landslagene til å fortsette sitt fantastiske arbeid, engasjere til arrangementer som samler mennesker, og bygge relasjoner med folk som ønsker å gjøre en positiv forskjell for norske studenter i utlandet. Det er sammen vi bygger ANSA til det jeg vet det kan bli!

Kandidater til tidligere utenlandsstudent

Ida Iselin Eriksson

Ida Iselin.JPG

Hei alle fantastisk ANSA-sjeler,

Mitt navn er Ida Iselin Eriksson og etter et eventyrlig år i hovedstyret still jeg til gjenvalg.

Jeg kom inn i ANSA fra sidelinjen i fjor, og det har vært en fantastisk følelse å bli kjent med alle medlemmer, tillitsvalgte og organisasjonen generelt.

Selv beskriver jeg meg som en «over gjennomsnittlig engasjert person» i internasjonal studentmobilitet. I tillegg til flere runder med utenlandsstudier (USA, Storbritannia) skrev jeg også masteroppgaven min om akkurat dette temaet. Selv om jeg nå er ferdig med studiene mine føler jeg meg ikke ferdig med ANSA. Jeg har et sterkt ønske om å fortsette det arbeidet organisasjonen gjør før, under og etter utenlandsoppholdet.

Det er ingen tvil om at utenlandsstudier gir enkelt personen en unik kompetanse, men denne erfaringen gagner også norsknæringsliv, offentlig sektor og samfunnet som en helhet. Jeg mener derfor at ANSA har en viktig rolle i å formidle kompetansen utenlandsstudenter kommer hjem med. Dette er noe jeg gjerne vil fortsette å jobbe med i den neste styreperioden.

Jeg håper dere vil ha meg med på laget ett år til, og gleder meg til å se dere på Generalforsamlingen.

Ta gjerne kontakt hvis dere vil slå av en prat!

Ingvild Hartmann-Lørscher

HS Ingvild.jpg

Hei ANSA-venner! Ingvild her, 25 år og fra Oslo. Stiller som Hovedstyrerepresentant som tidligere utenlandsstudent. Tilbake i Norge siden desember etter endte studier i Stockholm ved Naprapathögskolan.

Jeg ble kjent med ANSA i 2014 da jeg begynte studiene i Sverige. Har siden vært engasjert med ulike verv i både ANSA Stockholm og ANSA Sverige, fra økonomiansvarlig til lokallagsleder. Selv om studiet allerede består av mange nordmenn og forskjellen ikke er stor til "söta bror", var det godt å ha et miljø med nordmenn utenfor alle naprapatene. Under tiden i styret fikk jeg være med å bygge en ANSA-relasjon på tvers av landene i Nord-Europa og starte et lokallag i Gøteborg.

Interessen for å studere i utlandet kom under utvekslingsåret mitt i USA på vgs. Muligheten for å bli kjent med andre i samme situasjon gjennom YFU var trygt å ha med seg så langt hjemmefra. Selv om Sverige ikke er mer enn ett steinkast fra Norge var det trygt og godt å ha ANSA rundt seg.

Blir jeg valgt til HS har jeg lyst til å fremme organisasjonen for blivende og værende utenlandsstudenter, jobbe for studentens rettigheter og muligheter, samt kunne bidra med mine erfaringer og engasjere flere.

Vi ses!

Joar Kristoffersen

Joar Kristoffersen.jpg

Ni hao!

Mitt navn er Joar Kristoffersen, og jeg er 24 år. Jeg ble nettopp ferdig med en bachelorgrad i Internasjonal Markedsføring fra BI med utveksling i ett år til Suzhou i Kina. I løpet av mitt utvekslingsår i Kina har jeg sittet som nestleder i Shanghai, og som Landsleder i Kina. Etter året i Kina har det å få flere studenter til å studere i utlandet blitt en viktig sak for meg.

Jeg er relativ ny i ANSA-verden, men det siste året har vært helt utrolig takket være ANSA. Jeg stiller til valg som HS-representant fordi jeg føler at jeg har mye mer å bidra med i ANSA. Etter tidligere utveksling i USA har jeg kjent på ensomheten uten et norsk nettverk og har innsett hvor viktig ANSA er og jobben vi gjør ved å nå ut til studenter.

I tillegg til å jobbe ut mot fremtidige og nåværende studenter, ønsker jeg å jobbe med tidligere utenlandsstudenter ved å gjøre oss mer attraktive i jobbmarkedet. Jeg vil jobbe med å promotere utenlandsstudenter og vår unike erfaring og kunnskap til norske arbeidsgivere både i Norge og i utlandet.

Jeg gleder meg til å se deg på GF i sommer!

Johan Liseth Hansen

Johan.JPG

Hei alle sammen!

Mitt navn er Johan og jeg stiller til gjenvalg som HS-representant i ANSA. Til daglig jobber jeg i Stockholm som samfunnsøkonom og har studert statsvitenskap og samfunnsøkonomi i Australia, Nederland og Sverige. Før jeg ble valgt inn i hovedstyret i fjor hadde jeg erfaring fra flere andre verv i ANSA, blant annet som leder for ANSA Benelux og økonomiansvarlig i ANSA Sverige.

Gjennom det siste året i hovedstyret har jeg møtt veldig mange entusiastiske tillitsvalgte og glade medlemmer i alle landene jeg har hatt ansvar for. Min opplevelse av dagens ANSA er svært positiv og jeg ser med fornøyelse på medlemsveksten og det høye engasjementet blant de tillitsvalgte. Momentumet som nå er i ANSA er stort og jeg ønsker å være med å drive dette gode momentumet fremover. ANSA er en i veldig spennende fase med mange interessante satsinger og prosjekter i hele organisasjonen. Jeg føler jeg fortsatt kan bidra til ANSA gjennom min tidligere erfaring som HS-representantant, men også med nye ideer og kloke tanker for hvordan ANSA skal gå fremover i en meget interessant tid.

Takk for meg!

Mats Vederhus

Mats vederhus.jpg

Hei, mitt navn er Mats Vederhus!

Jeg er en student på 31 år som har en bachelor i journalistikk og holder på å ta en bachelor i russisk språk. Jeg har sittet som informasjonsansvarlig for ANSA Russland mens jeg har studert ved MGIMO i Moskva i to semester. 

Reiser snart tilbake til Norge etter to spennende semester i Russland, hvor jeg var en del av ANSA lokalt og ble gira på å jobbe mer for ANSA nasjonalt.

Når jeg ikke studerer liker jeg å skrive, reise, spille spill, dra ut på byen og lese bøker.