ANSA Tyskland Sør er lokallaget for sør-Tyskland. Her finner vi bundeslandene Bayern og Baden-Württemberg som du kan lese mer om under. Lurer du på noe? Vi er her for å hjelpe nettopp deg!

Lokallagsstyret 2019/2020

 

Lokallagsleder:

Jacob K. Molnar

F3CE4CBD-E011-4CD4-B08C-D3701F7B311E.jpeg

Hei, Jacob er mitt navn

Jeg er 23 år og går mitt 3. år på ISM her i München. Etter 2,5år i München har jeg blitt relativt godt kjent med byen og jeg prøver stadig vekk å utnytte den sentrale beliggenheten. Alpene er en kort kjøretur unna og det er alltids en attraktiv konsert i en naboby. Også er Oktoberfest ganske gøy

Vi er en utrolig bra gjeng i ANSA Tyskland Sør. Byen er full av studenter og det er alltids noe å finne på.
Hva har skjedd de siste 2 årene? Vi kan endelig betale med VISA i butikken. Det er fremgang.

Gleder meg til å møte deg her!

 

Nestleder:

Tora Margrethe Eide

0161F575-E615-420C-9C6E-D1652A7A7690.jpeg

Hei! Mitt navn er Tora, jeg er 24 år og er på siste året av en master i Energi, Miljø og Samfunn fra UiS. Det er da veldig fint å få bo det nest siste semesteret som student i München, og som student på TUM. Jeg er digger å bli kjent med nye mennesker, alle slags sosiale eventer, julemarked, ANSA og skisesong i alpene! Sistnevnte gleder jeg meg skikkelig til.

Det er bare å ta kontakt om du lurer på noe, trenger noen å prate med, eller om du vil ta en kaffe.

Økonomiansvarlig:

Christian Vestre

Christian_styre_1819

Hei, jeg heter Christian. Jeg er 27 og er på siste året av mastergraden min i ”Management and Technology” (TUM-BWL) her ved Technische Universität München. Tidligere har jeg jobbet et par år ved en technologi start-up også her i München. Tyskland er ikke første stoppet i mitt utenlandseventyr jeg gjorde bacheloren min i Frankrike noen år tilbake.

I ANSA Tyskland Sør jobber jeg med økonomien. Budsjettering, regnskap og støttesøknader til arrangementer er i det store og det hele hva oppgavene går i. Så om arangementene vår blir for dyre så er det bare å sende klagene til meg.

Ellers så er det bare å sende mail om du skulle ha noe spørsmål om studier i Tyskland, Frankrike eller om det å jobbe i München.

 

Informasjonsansvarlig:

Hanne Lexow Gauslaa

D69AB8C4-84FC-4226-A5E9-A8D01BE39D6D.jpeg

Heisann! Jeg heter Hanne (23), og studerer Kulturwirtschaft ved Universitetet i Passau. Jeg er ny i styret dette året, og gleder med veldig til å bli bedre kjent med både Tyskland og ANSA.

Har tidligere bodd i Wien og Barcelona, og bestemte meg nå for å starte på bacheloren min her i Tyskland, hvor det finnes et stort tilbud av skoler med god kvalitet og rykte. Passau er en helt fantastisk by, og byer som Salzburg, Wien, Praha og München er bare en kort togreise unna.

Det er bare å ta kontakt dersom du har spørsmål om Tyskland, da spesielt Passau.

 

Arrangementansvarlig:

Anette Bærheim

3980E7C5-7D34-4044-BD40-7C4EC257E226.jpeg

Heia! Jeg heter Anette Bærheim (25) og er ett semester på utveksling i München gjennom min master i miljø, energi og samfunn fra UiS. Håper å kunne være med å arrangere noen kjekke arrangementer mens jeg er her!
Super gira på alt som har med yoga, klatring og friluftsliv å gjøre. Prøver derfor å prioritere mesteparten av fritiden min her på det. Har noen spørsmål om dette, eller ønsker å bli med på tur eller klatring er det bare å hyle ut.

 

Styremedlem:

Helene Minge Olsen

AF43978B-9BCD-4E5F-B5D7-59C4BA97C773.jpeg

Hallo! Jeg heter Helene, er 23 år, og har valgt å flykte fedrelandet til fordel for utveksling i München dette året. Driver med alt av sport og musikk og studerer litt matematikk på si ved Technische Universität München, så hvis du trenger tips om hvor du finner de billigste teaterbillettene, beste ølen eller smudeste løpeturene i denne fantastiske byen er det bare å ta kontakt!

 

 

Har du spørsmål eller lurer på noe? Send oss en mail eller kontakt oss på facebook!

Mail: tyskland.sor@ansa.no

Følg ANSA Tyskland Sør på Facebook!

Informasjon om de ulike områdene:

Bayern

Bayern er Tysklands største bundesland, og også det sørligste av dem alle. Det er et veldig kulturelt bundesland, og holder godt på de gamle gode tradisjonene. På den måten skiller det seg derfor litt ut fra de andre landene, og man kan vel også kalle Bayern for et eget land.

München

Hovedstaden er München, den tredje største byen i Tyskland. Her startet også Oktoberfest, som idag er den største folkefesten i verden. Bayern er et katolsk bundesland, det er derfor altså veldig mange "feiertage" her i løpet av året. I München bor de aller fleste norske studentene i Bayern, og det blir ofte arrangert "stammtisch", hvor man kan bli kjent med hverandre og kose seg med de bayerske tradisjonene.  De to største universitetene Technische Universität München (TUM) og Ludwig Maximilian Universität (LMU) er godt anerkjent internasjonalt.

Andre store og viktige byer i Bayern er Augsburg, Nürnberg, Regensburg og Würzburg. I disse byene er det også spredt rundt norske studenter. 

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg ligger i sørvest, og grenser til Bayern, Sveits og Frankrike. Hovedstaden er Stuttgart, hvor de fleste norske studentene studerer på universitetet, men også i Freiburg.

Mannheim

I Mannheim er det også hvert semester mange nordmenn på utveksling. Universitetet i Mannheim er et av de høyest rankede i universiteter i Europa, spesielt innen økonomi og samfunnsvitenskap. 

Andre byer med norske studenter er Heidelberg og Freiburg.