ANSA Tyskland Sør er lokallaget for sør-Tyskland. Her finner vi bundeslandene Bayern og Baden-Württemberg som du kan lese mer om under. Lurer du på noe? Vi er her for å hjelpe nettopp deg!

Lokallagsstyre 2022/2023

Lokallagsleder:

Hans Møystadf Heiertz

Økonomiansvarlig:

Olav Moseid Tryti

Arrangement ansvarlig: 

Stine Bratteng 

 

Har du spørsmål eller lurer på noe? Send oss en mail eller kontakt oss på facebook!

Mail: tyskland.sor@ansa.no

Følg ANSA Tyskland Sør på Facebook!

Informasjon om de ulike områdene:

Bayern

Bayern er Tysklands største bundesland, og også det sørligste av dem alle. Det er et veldig kulturelt bundesland, og holder godt på de gamle gode tradisjonene. På den måten skiller det seg derfor litt ut fra de andre landene, og man kan vel også kalle Bayern for et eget land.

München

Hovedstaden er München, den tredje største byen i Tyskland. Her startet også Oktoberfest, som idag er den største folkefesten i verden. Bayern er et katolsk bundesland, det er derfor altså veldig mange "feiertage" her i løpet av året. I München bor de aller fleste norske studentene i Bayern, og det blir ofte arrangert "stammtisch", hvor man kan bli kjent med hverandre og kose seg med de bayerske tradisjonene.  De to største universitetene Technische Universität München (TUM) og Ludwig Maximilian Universität (LMU) er godt anerkjent internasjonalt.

Andre store og viktige byer i Bayern er Augsburg, Nürnberg, Regensburg og Würzburg. I disse byene er det også spredt rundt norske studenter. 

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg ligger i sørvest, og grenser til Bayern, Sveits og Frankrike. Hovedstaden er Stuttgart, hvor de fleste norske studentene studerer på universitetet, men også i Freiburg.

Mannheim

I Mannheim er det også hvert semester mange nordmenn på utveksling. Universitetet i Mannheim er et av de høyest rankede i universiteter i Europa, spesielt innen økonomi og samfunnsvitenskap. 

Andre byer med norske studenter er Heidelberg og Freiburg.