ANSA Tyskland Øst er ANSAs lokallag for Brandenburg, Berlin, Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen. Har du spørsmål? Vi stiller med informasjon og hjelp til alle!

ANSA Tyskland Øst lokallagsstyre 2018/2019!

Lokallagsleder og økonomiansvarlig 

Martine Sagen Nilssen

 

Hei! Jeg heter Martine, er 23 år og er leder i ANSA Tyskland Øst. Jeg studerer medisin på Charité i Berlin, og er på mitt 4. år. Når jeg ikke er i forelesningssalen eller på sykehuset i praksis, liker jeg å drive med organisasjonsarbeid. Ved siden av ANSA Tyskland Øst er jeg med i den Norske Roklub i Berlin, som sekretær. Ellers treffer jeg gjerne venner, både norske og tyske. I Berlin kan man gjøre så mye forskjellig, og selv etter fire år er det alltid noe nytt å prøve ut! 
Facebook

Nestleder

Jørgen Thinn Mitt navn er Jørgen Thinn, jeg er 21 år og kommer fra Sandnes i Rogaland. Jeg er nestleder i ANSA Tyskland Øst. Jeg studerer historie ved Humboldt-Universitetet, noe som er kjempespennende. ANSA er en kjempeanledning til å komme i kontakt med nordmenn i samme situasjon som deg selv - nemlig boende i Berlin! Derfor ble jeg medlem, og det er utrolig kjekt å ha både tyske og norske bekjente man kan være med. Tyskland er et fantastisk studieland og Berlin en herlig by. Til dem som vurderer å ta turen hit: bare gjør det! 
Facebook 

Arrangementsansvarlig

Aurora Rist 

Jeg heter Aurora og er 21 år. Opprinnelig kommer jeg fra Alta, men har bodd i Tyskland i totalt 2 år i forbindelse med utveksling på videregående og studier. Akkurat nå går jeg mitt første år som medisinstudent på Charité. Utover studiene er jeg glad i idrett og trening, og spiller håndball for det lokale håndballaget i nærområdet mitt. I tillegg er jeg arrangementsansvarlig i ANSA Tyskland Øst og har ansvaret for at vi får gjennomført morsomme arrangementer for de norske studentene i denne delen av Tyskland! 
Facebook 

Informasjons- og webansvarlig

Kaja Piene 

Hei! Jeg heter Kaja, er 24 år gammel og kommer fra Oslo. Til vanlig studerer jeg jus i Norge, men dette semesteret er jeg på utveksling ved Freie Universität Berlin, etter å ha gått et halvt år på språkskolen GLS. Ellers liker jeg å reise, lære språk og å møte nye mennesker. Som web- og informasjonsansvarlig er det min jobb å holde denne nettsiden ved like, i tillegg til Facebook-siden vår og å promotere ulike arrangementer. Still meg gjerne spørsmål om språkkurs eller utveksling! 
Facebook

Styremedlem

Aslak Johnsen Espelund 

Hei! Jeg heter Aslak, er 20 år og styremedlem i ANSA Tyskland Øst. I Berlin studerer jeg bachelor i Samfunnsvitenskap/Sozialwissenschaften på Humboldt Universität zu Berlin. Berlin er en fantastisk by å studere i og det er alltid noe å finne på, uansett interesser. Hvis du har spørsmål angående søknader til universiteter (via Uni-assist f.eks.), eller bare lurer på hvordan det er i Berlin, er det bare å ta kontakt! 
Facebook 

 

 

For å følge med på hva vi driver med kan du sjekke ut siden vår på Facebook. Her legger vi jevnlig ut nye arrangementer. 

 

Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad, og den nest største byen i EU. Den blir ofte kalt Europas New York, her finner du alt du leter etter og byen sover aldri. I Berlin finnes det utrolig mange universiteter og høyskoler, både private som blir støttet av Lånekassen, og offentlige som er gratis for norske studenter.

De største universitetene, der det også finnes flest nordmenn er Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität zu Berlin og Technische Universität Berlin. Alle disse er høyt ranket, og tilbyr alle mulige studieretninger. 

Håndbok for deg som er ny i Berlin finner her

Ønsker du å lære mer om hva man kan gjøre i de forskjellige bydelene i Berlin kan du ta en titt på bydelsguiden vår her

Tyskland øst er ikke bare Berlin, det finnes mange andre fine byer å studere i. Leipzig og Dresden er også byer nordmenn studerer i, mindre og roligere enn Berlin, men likevel bare en kort kjøretur unna den spennende hovedstaden. 

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om å bo og studere i Berlin! Det enkleste er å sende oss en melding på Facebook, eller å kontakte én av styremedlemmene individuelt. Du kan også sende mail til tyskland.ost[a]ansa.no