ANSA Tyskland Nord er lokallaget for nord-Tyskland. Her finner vi bundeslandene Niedersachsen, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Bremen og Hamburg. Mer om bundeslandene kan du lese om her. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Tyskland Nord, ta kontakt med landsleder i Tyskland dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

Informasjon om de ulike områdene:

Niedersachsen:

Niedersachsen er en delstat som ligger nord-vest i Tyskland og som huser ca. 8 millioner av tysklands befolkning. Hovedstaden i Niedersachsen er Hannover. I Niedersachsen finner du de fleste norske studentene i Göttingen.

Schleswig-Holstein

Schelswig-Holstein er det nordligste bundeslandet i Tyskland, og grenser til Danmark. Hovedstaden i bundeslandet er Kiel, hvor du også finner flere norske studenter. Andre byer hvor det også studerer nordmenn er Lübeck.

Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern grenser til østersjøen, og er derfjor kjent for å være en ferieplass for øst-tyskere. Hovedstaden i Mecklenburg-Vorpommern er Schwerin. De norske studentene i MV studerer i Rostock.

Bremen

Bremen er den tiende største byen i Tyskland. Bremen er både et bundesland og en by. Bremen er en by med mye kultur og historie. Norske studenter i Bremen studerer ved Jakobs University Bremen.

Hamburg

Hamburg er Tysklands ant største by, og den niende største delstaten. Hamburg er både en by og et bundesland. De norske studentene i Hamburg er spredt utover ved flere universiteter. Du vil finne nordmenn ved både Universität Hamburg, Kühne Logistics University og HSBA Hamburg School of Business Administration.