Bli kjent med norske studenter i North Dakota USA gjennom lokallaget ANSA North Dakota.

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i North Dakota, ta kontakt med landsleder i USA dersom du vil starte lokallag. 

 

Nord Dakota sin kultur kan minne mye om den vi er vant med i Norge. Store deler av befolningen i staten har røtter som strekker seg tilbake til Norge, og det er ikke skjeldent man møter noen som kan snakke norsk og har et norskt navn. Klimaet i Nord Dakota kan også mine om det i Norge, men det er mye mer ekstremt. Vinterene er lange og kalde mens sommerene er varme med høy luftfuktighet. Gradestokken kan krype ned under -30 celsius på det verste på vinteren. Dette høres skremmende ut i starten, men det føles ikke så kaldt som det høres ut. For oss som har bodd her en stund er ikke kulden den altfor store utfordringen. Du blir vandt til kunden og omstiller det dagligdagse deretter. Pakk varme klær! 

Oljen har gjort Nord Dakota til en rik stat og dette er godt synlig i den kraftige utbyggingen og tilflyttingen staten har opplevd i de siste årene. Å vœre student i Nord Dakota er et privilege iforhold til mange andre stater. Her er helsetilbudet på de offentlige universitetene subsidiert av staten som gjør at det meste av behandling som regel er veldig billig og i noen tilfeller gratis. Skolepenger ved offentlige universiteter er også mye rimligere enn andre steder.

De fleste norske studentene i Nord Dakota finner du på University of North Dakota som ligger i Grand Forks. Dette er også hvor ANSA North Dakota sitt lokallag holder til. Grand Forks ligger nord-øst i Nord Dakota på grensen til Minnesota, halve byen ligger faktisk i Minnesota. University of North Dakota har nœrmere 15,000 studenter og en stor internasjonal studentmasse. I løpet av året arrangerer ANSA North Dakota en rekke forskjellige arrangementer, bla pubquizzer, julebord og 17. mai.

Har du spørsmål er det bare å kontakte ANSA North Dakota styret på northdakota@ansa.no og ansanorthdakota@gmail.com.

 

 

Interessert i økonomistudier i North Dakota?

Filmen er laget i samarbeid med ANSA Økonomi.