Vil du studere blant palmer og aloha-shirts, surfe før skolen og få sand mellom tærne? Ta turen til Hawaii!

Skoleåret på Hawaii er som de fleste steder, delt over to semestre - høst og vår – og man kan starte studiene ved begge semestre. Høstsemesteret starter sent i august og avsluttes i midten av desember. Etter rundt én måned med juleferie, er det tilbake på skolebenken frem til begynnelsen av mai.

 

Hawaii er et nydelig sted, men hvis du tror du kan hit kun for å slappe av tar du feil. Det er mye å gjøre på skolen, så ikke vær redd for at du ikke har skolearbeid å henge fingrene i. På den andre siden er norske studenter kjent for å få gode karakterer her, så hvis du gjør en innsats får du også en del fritid!

De fleste norske studentene på Hawaii, studerer ved Hawaii Pacific University (HPU). Størrelsesmessig, er klassene på HPU som på videregående skoler hjemme. Noen er mindre, andre er større, men det er ikke store forelesningssaler som på universitetene i Norge. Det gjør at man får et tettere forhold til lærerne, og det er lettere å vite hvilke krav de stiller.

Ellers går det også en del norske studenter på University of Hawaii at Manoa, og noen få er spredt på andre universiteter i staten.

 

Er du av den sporty typen har skolene lag i flere idretter. For dem som nøyer seg med å være hobby-aktive, er det mange som spiller volleyball i Fort DeRussy, hiker (går turer) på de mange fjellene her, og surfer eller nyter de myke strendene. Det er alltid noe å gjøre, og alltid noen å gjøre det med.

 

Bolig på Hawaii

En ting mange lurer på før de flytter hit, er hvor de skal bo. Det lureste er å booke en ukes tid på hotell eller motell før du reiser fra Norge. Let på Craigslist (tilsvarende Finn.no), Facebook-grupper, zillow, Apartments, og ring meglere for å avtale visning. Skaff deg et amerikansk SIM-kort med én gang, så blir det ikke så dyrt å ringe eller bruke mobildata. Belag deg på lange dager med trasking i gatene, men alle finner et sted å bo til slutt, om de er tålmodige og står på litt. Og lurer du på i hvilket område du burde lete – så kan vi informere om at de fleste nordmenn velger å bosette seg i Waikiki-, Ala Moana-, eller Kakaako- området.

Det er også verdt å nevne at flere tv-serier og filmer har blitt spilt inn på Oahu, blant annet Lost, Hawaii Five-0, Magnum PI, NCIS Hawaii, samt scener fra Jurassic Park og Godzilla.

 

ANSA Arrangementer på Hawaii

Vi jobber kontinuerlig med nye og ulike arrangementer man kan være med på, så følg oss gjerne på Instagram og Facebook. Her postes arrangementer så fort de er i gang!

 

ANSA Hawaii-styret:

Lokallagsleder

Maja Ravlo

Maja er ANSA Hawaii’s lokallagsleder. Hun hadde et ønske om å studere i et internasjonalt studiemiljø og var samtidig nysgjerrig på Aloha spirit og Island life, så da ble valget om Hawaii enkelt. Høsten 2020 startet hun en bachelor i Business Administration med fordypning i management ved Hawaii Pacific University. Livet på Hawaii byr på fantastisk natur, deilig vær, og mange muligheter som Maja prøver å benytte seg av så mye som mulig. Hun er i full gang med å lære surfing, men liker også late dager på stranden, å snorkle med skilpadder, og turer i nydelig natur. Hun møter gjerne nye og gamle studenter- og hjelper deg mer enn gjerne med det du måtte lure på!

 

Nestleder

Sarah Mariell Balto 

Sarah Mariell Balto er ANSA Hawaii’s nestleder. Hun går siste året på Bachelor i Business Administration, med konsentrasjon i Økonomi og Finans ved Hawaii Pacific University. Sarah var utvekslingsstudent i Arizona under videregående og har siden hatt et ønske om å studere videre i USA. Valget falt på idylliske Hawaii, hvor hun kan tilbringe studietiden i fantastiske omgivelser, både på land og i vann. Sarah er meget sosial av seg og slår gjerne av en prat, eller svarer på ting dere lurer på!

 

Økonomiansvarlig

Thea Dons Petrusson 

Thea er ANSA Hawaii’s økonomiansvarlig. Hun startet på en Bachelor i Business Administration med en konsentrasjon i Hotell og Reiselivsledelse høsten 2019. Thea tok to friår med jobbing før hun kom hit, så hvis du har noen spørsmål om denne overgangen er det bare å spørre hun om det! Hun er veldig glad i sommer og varme, så da var Hawaii et åpenbart valg. Thea er veldig glad i å møte nye mennesker, og hjelper veldig gjerne med å besvare spørsmål til alle som lurer på noe.

 

Informasjonsansvarlig 

Martine Ellingsen

Martine Ellingsen.jpg

Martine er ANSA Hawaii’s informasjonsansvarlig. Hun har en bachelor i Forretningsjus og Økonomi fra Handelshøyskolen BI, og tar nå masterfag innen Business ved Hawaii Pacific University. Etter å ha jobbet et år hjemme i Norge, bestemte hun seg for å sjekke ut de ulike utdanningsmulighetene utlandet har å by på. Hun elsker å reise, oppleve nye steder og kulturer, og bli kjent med nye mennesker. Hun har god kjennskap til øya fra tidligere og trives ekstra godt på tur i fjellene, kombinert med deilige dager på stranden. Da var nydelige Hawaii det åpenbare valget! Martine er tilgjengelig for alle spørsmål som måtte komme om hva som helst, så her er det bare å ta kontakt!

 

Sosiale Medier

Linnea S. Nordli

Linnea S. Nordli.png

Linnea har vært på Hawaii siden 2019 og studerer Marine Biology med en minor i Business management ved Hawaii Pacific University. Hun startet som ANSA Hawaii´s økonomiansvarlig før hun tok over som lokallagsleder, etterfulgt av arrangementsansvarlig. Nå prøver hun seg som ansvarlig for sosiale medier. Linnea får aldri nok av å reise og utforske, men bosatte seg foreløpig på idylliske Hawaii. Her liker hun best å være oppe i fjellene eller under vann. Trenger du noen tips til dykke-spots eller hikes, er det bare å ta kontakt. Studentlivet på øya er helt unikt, så det oppfordres sterkt!

 

Arrangementsansvarlig

Eira Cathrine Torland

Eira Cathrine Torland.png

Eira er ANSA Hawaii’s nåværende arrangementsansvarlig. Etter videregående hadde hun et friår med reising før hun fullførte bacheloren sin innenfor kommunikasjon og markedsføring i Trondheim og Kristiansand. Høsten 2021 startet hun på en master i Strategisk kommunikasjon ved Hawaii Pacific University. Eira brenner for å reise og oppleve nye steder, og ikke minst bli kjent med nye mennesker fra forskjellige land og ulike kulturer. Det var derfor et åpenbart valg å studere i utlandet, og valget falt på idylliske Hawaii. Eira elsker studenttilværelsen på øya, og mye av tiden går til å sløve i sola på stranda, surfe på North Shore, snorkle og dykke blant fiskene og havskilpaddene, eller gå tur i de vakre fjellene som den ekte nordmannen hun er. Hun er veldig sosial av seg, og slår gjerne av en prat eller svarer på spørsmål du måtte ha!

 

Styremedlem

Vegard Mindor Marken

Vegard Mindor Marken.png

Vegard er styremedlem i Ansa Hawaii. Våren 2022 ble han ferdig med en bachelor i Økonomi og administrasjon fra Norge og er student på Hawaii Pacific University i ét år. I fjor høst var han på utveksling i Italia og ble bitt av basillen til å studere mer i utlandet. Derfor ble Hawaii et lett valg. Vegard er veldig glad å bli kjent med nye mennesker og blir alltid med på nye opplevelser.

 

ANSA Hawaii på Facebook

Kontakt oss på hawaii@ansa.no