Vil du studere blant palmer og aloha-shirts, surfe før skolen og få sand mellom tærne? Ta turen til Hawaii!

Skoleåret på Hawaii er som de fleste steder, delt i to semestre - høst og vår – og man kan starte studiene ved begge semestre. Høstsemesteret starter seint i august eller tidlig september, og avsluttes i midten av desember. Etter rundt én måned juleferie er det tilbake på skolebenken, frem til midten av mai. 

Hvis du tror du kan reise til Hawaii for å slappe av tar du feil. Det er mye å gjøre på skolen, så ikke vær redd for at du ikke har skolearbeid å henge fingrene i. På den annen side er norske studenter kjent for å få gode karakterer her, så hvis du gjør en innsats får du en del fritid også.

De fleste norske studentene på Hawaii går på Hawaii Pacific University (HPU). Klassene på HPU er som på videregående skoler hjemme, når det kommer til størrelse. Noen er mindre, andre er større, men det er ikke store forelesningssaler som på universitetene i Norge. Det gjør at man får et tettere forhold til lærerne, og det er lettere å vite hvilke krav de stiller.

Ellers går det en del norske studenter på University of Hawaii at Manoa, og noen få er spredt på andre universiteter i staten.

Er du av den sporty typen har skolene lag i flere idretter. For dem som nøyer seg med å være hobby-aktive, er det mange som spiller volleyball i Fort DeRussy, hiker (går turer) på de mange fjellene her og surfer. Det er alltid noe å gjøre, og alltid noen å gjøre det med.

Bolig på Hawaii

En ting mange lurer på før de flytter hit, er hvor de skal bo. Det lureste er å booke en ukes tid på hotell eller motell før du reiser fra Norge. Let på Craigslist (tilsvarende Finn.no) og ring meglere for å avtale visning. Skaff deg et amerikansk simkort med én gang, så blir det ikke så dyrt å ringe. I mange boligblokker henger det lapper med leiligheter til leie i oppgangene/resepsjonene. Belag deg på lange dager med trasking i gatene, men alle finner et sted å bo til slutt om man bare står på litt. Og lurer du på i hvilket område du burde lete – så kan vi informere om at de fleste nordmenn velger å bosette seg i Waikiki- eller Ala Moana-området.

Det er også verdt å nevne at flere tv-serier og filmer har blitt spilt inn på Oahu, blant annet Lost og Hawaii Five-0, samt scener fra Jurassic Park og den nyeste Godzilla-filmen.

ANSA Arrangementer på Hawaii

ANSA Hawaii arrangerer flere sosiale sammenkomster i løpet av skoleåret. De faste arrangementene er:

Rebusløp: Ved hver semesterstart (høst og vår) arrangerer vi rebusløp slik at nåværende og nye studenter kan bli bedre kjent. Da møtes vi i Fort DeRussy Beach Park, til pizza og inndeling av lag. Hvert lag blir ledet av studenter som allerede har studert på Hawaii en periode. Vi starter på formiddagen, og tilbringer hele dagen sammen.

Quiz: Vi arrangerer quizer flere ganger hvert semester. Har man ikke et quizlag når man kommer, er det alltid noen som tar en inn i varmen. Deretter konkurrerer lagene gjennom semesteret. Quizene holdes normalt annenhver uke.

Juleball: I november holder ANSA Hawaii julebort. Da tar vi på oss finstasen og møtes til god mat, fest og taler. Det er noe spesielt over det å få på seg julepynten i tropevarme.

Sommerfest: I april kommer vi sammen til sommerfest. Det har variert hva den består av, og har tidligere vært blant annet pool party og grillfest.

ANSA Hawaii-styret:

ANSA Hawaii på Facebook

Kontakt oss på hawaii@ansa.no

- Lokallagsleder: Robin Smines

Robin Smines er ANSA Hawaii’s lokallagsleder. Han startet på Bachelor of Science i Business Administration med major i Internasjonal Business ved Hawai’i Pacific University i 2018. Robin er opprinnelig fra Bergen, og har vært leder i ANSA Hawaii siden August 2019. På Hawaii har man muligheter for late dager på stranden, snorkle med skilpadder og delfiner, gå på fjell- og jungelturer, eller oppleve en livlig storby. 

 

                                        IMG_1166.jpg    

 

Nestleder: Cecilie Sjøstrøm

- Økonomiansvarlig: Linnea Nordli

Linnea Spånberg Nordli er ANSA Hawaii's økonomiansvarlig. Hun startet på en bachelor i Marine Biology ved Hawaii Pacific University høsten 2019. Linnea tok et utvekslingsår i Dallas, TX og får aldri nok av å reise og utforske nye steder. Hun fortsatte med et år på folkehøgskole innenfor fotografi, og fikk tilbringe seks uker i fem forskjellige land i Afrika, Asia og Midtøsten. Nå befinner hun seg på idylliske Hawaii her hun liker best å være ute i fjellene eller på stranden. Linnea anbefaler sterkt å studere på Hawaii!

                                        00645036-F315-454F-A3D5-5E9B672D507D.JPG

 

- Infoansvarlig: Mina Lolland

Mina Jasmin Lolland er ANSA Hawaii’s informasjonsansvarlig. Hun startet på en bachelor i teater & kommunikasjon ved PLU i Tacoma, Washington men flyttet sydover til Hawaii og Hawaii Pacific University hvor hun tok en bachelor i journalistikk og en Master i Kommunikasjon. Mina elsker det late strandliv og holder seg aktiv med yoga og dans. Gulity pleasure: islatte og garlic fries.

                                             Screen Shot 2019-09-12 at 9.36.22 AM.png

 

- Styremedlem: Tobias Børresen

Tobias Wangen Børresen er styremedlem i 2019-utgaven av ANSA Hawaii. Han går på Hawai’i Pacific University hvor han tar en Bachelor of Science in Business Administration med major i Management Information Systems (og trives med det). Han er i utgangspunktet ikke en øyboer da han kommer fra OL-landsbyen/Vintersportbyen Lillehammer, men har slått seg godt til ro her på øya. Tobias er glad i å møte nye folk og i den anledning kommer noen fun facts; Tobias elsker en god IPA og kunne ikke vært foruten. Fra 2017 til 2018 var han stasjonert på Bardufoss leir i bitre kuldegrader, noe som i retrospekt har vist seg å ha være en motivator for sceneskiftet. Han er en ivrig følger av Formel 1 og hans guilty pleasure er vitenskapsdokumentarer. Håper vi sees på øya! Mahalo

                                                 IMG_8954-2.jpg

- Styremedlem: Mona Glavin

- Styremedlem: Lars Kristian Hagenborg Prøis