Velkommen til York! Storbritannias (etter ANSA Yorks mening) flotteste studieby. Den historiske byen York ligger nord i England, med en befolkning på ca. 200.000. Her finnes to universiteter og et college hvor det er nordmenn som studerer.

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i York, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

 

Om York

Byen ble grunnlagt av romerne i år 71 f.Kr., før vikingene inntok byen noen århundrer senere. Det er dermed mye og se i denne flotte byen, med katedralen York Minster, York Castle og City Walls som de mest prominente severdighetene. York har det meste å tilby innen underholdning som kunst, teater og kino. Shoppingen gjøres i Harry Potter-inspirerte små «alleyways» hvor veien er skjev og bygningene skjevere. Som en populær studentby er utelivet stort med en rekke klubber og utesteder. Det sies at det er en pub for hver dag i York, i tillegg ligger Storbritannias mest hjemsøkte pub, The Golden Fleece i York. Spesielt koselig er det før jul med en rekke markeder og julebelysning.

Universiteter & videregående

York har to universiteter og et college hvor det for tiden studerer nordmenn. University of York er det største med rundt 15 000 studenter, her finner du også de aller fleste studieretninger. York St John University har ca. 6000 studenter og studiemuligheter innen kunst, teologi, business og helse- og utdanningssektoren. York College er derimot et A-level college og derfor mest interessant for nordmenn som ønsker å ta VG2 i England.

ANSA York

ANSA Yorks lokallag består av ca. 50 medlemmer og møtes jevnlig til middager og annet. Spesielt populær er 17. mai-feiringen som i 2015 toppet ca. 150 mennesker, også en stor andel ikke-norske.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til York! Om det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt!