Warwick er en liten by midt i England med rundt 30.000 innbyggere. University of Warwick derimot, ligger faktisk nærmere Coventry, og ANSA Warwick består av ovennevnte og Coventry University. Forvirrende? På denne siden finner du mer informasjon!

Styret for skoleåret 2021-2022

Leder: Sobia Mehtab Inayat 

Økonomiansvarlig: Ella Høigård

Epost: warwick@ansa.no

Om byene i nærheten

Coventry

Coventry er “byen” i området. Med over 340 000 mennesker er det en stor by i Norsk skala. Coventry har en IKEA midt i byen, verdens første city-centre IKEA!

Coventry har et godt uteliv, og har et sentrum med forskjellige butikker og et kjøpesenter. Den største turistattraksjonen er den delvis ruinerte gamle katedralen som ble bombet av tyskere under andre verdenskrig.

Leamington

Royal Leamington Spa, som byen egentlig heter, har rundt 50 000 innbyggere. Denne byen er selve ''hovedbyen'' for studenter på University of Warwick. Byen har mange flotte puber og kafeer, og et meget godt uteliv. University of Warwick har et bibliotek eller et såkalt «learning grid» i byen som gjør at studenter ikke trenger å dra til biblioteket på campus av universitetet når de trenger det.

Birmingham (30 min unna)

Storbritannias nest største by, Birmingham er heller ikke altfor langt unna, og en del studenter drar hit i helgene. Birmingham har cirka 1,1 millioner innbyggere og er en by med masse historie og kultur som kan også være interessant å sjekke ut.  

London

London er kun én time unna med virgin trains. Bestiller man en uke i forveien kan du få veldig rimelige priser. Så hvis man skulle ønske å reise til storbyen er det meget enkelt. Ettersom Coventry er midt i landet er det også et greit utgangspunkt til å reise til andre store byer som Manchester og Leeds lenger nord.

 

Universitetene

University of Warwick

University of Warwick er et relativt ungt universitet som ble grunnlagt i 1965. Universitetet har raskt blitt en av Storbritannias beste skoler, og er blant topp 10 i landet på de aller fleste studielinjer. Spesielt Business skolen, samfunnsøkonomi linjen og PPE linjen er svært prestisjetunge og blant topp 4 i landet. Business skolen kan blant annet friste med networking events på University of Warwicks etasje i skyskraperen the Shard i London. Med cirka 24 000 fulltids studenter er det et stort Universitet.

Skolen er veldig internasjonal med folk fra hele verden. Main Campus er som en liten by, med to butikker, en på universitetet og en 24 timer åpen Tesco rett ved siden. Campus har også en kino, flere puber/barer, en nattklubb, restauranter og alle første års studenter (freshers) bor på campus. Noen postgrad studenter får også bo på universitet, dette er noe man kan søke på, men det er ikke garantert. De andre studentene må så bo i byene rundt, enten det er coventry (10-15min), canley (5min) (rett ved siden av universitetet) eller leamington (20min med buss sør for Universitetet). Det er populært å bo i Leamington på grunn av utelivet og at det er den fineste byen i området.

Coventry University

Coventry University fikk universitets status i 1987. Det er det største universitetet i området med cirka 27 000 fulltidsstudenter. Skolen er primært basert i Coventry sentrum, men de har en campus i London også. Coventry ble kåret til Storbritannias 15 beste universitet av the Guardian i 2017.

 

ANSA Warwick

ANSA Warwick er et lokallag for norske studenter ved Coventry University og University of Warwick. Hvis det er noen spørsmål ang skolene, byene i området og levevilkårene generelt er det bare å kontakte oss!