ANSA Sør-Wales er et lokallag for studenter fra både Cardiff og Swansea, med en kort tog- eller busstur mellom, og fungerer som en god måte for studenter å utforske de to ulike byene. Her kan du lese mer om ANSA Sør-Wales!

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Sør-Wales, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

ANSA Sør-Wales

ANSA Sør-Wales er et lokallag for studenter fra både Cardiff og Swansea, med en kort times tog- eller busstur mellom, og fungerer som en god måte for studenter å utforske de to ulike byene, med arrangement i begge byer. Vi arrangerer ulike arrangement i løpet av året, blant annet et årlig julebord i Cardiff hvor alle pynter seg litt ekstra og nyter et bedre måltid sammen før kvelden går videre til et av byens utesteder. I tillegg til aktiviteter som bowling og afternoon tea har ANSA Sør-Wales et tradisjonelt 17. mai-arrangement i Cardiff med champagnefrokost hvorpå alle tar turen til Cardiff Bay hvor den tidligere norske kirken, nå kalt Norwegian Church Arts Centre, og et større norsk nettverk arrangerer borgertog etterfulgt av sanger og nystekte vafler!

Cardiff

Cardiff er en livlig hovedstad i South Glamorgan, Sør-Wales i Storbritannia med et yrende studentliv. Byen regnes for å være den mest engelske, livlige og moderne av byene i Wales. Med sine 350.000 innbyggere er rundt 70.000 studenter.

Cardiff har tre universiteter: Cardiff University, Cardiff Metropolitan University og University of South Wales. Byen huser også konservatoriet Royal Welsh College of Music and Drama. Nordmenn studerer for øyeblikket ved alle de fire institusjonene.

Cardiff University er byens største universitet med tre fakultet; Arts, Humanities and Social Sciences; Biomedical and Life Sciences; og Physical Sciences and Engineering. Her kan du studere alt i fra medisin, jus, geologi til astronomi. Universitetet er ranket på 123. plass i verden, med forskningsresultater på topp 5 i Storbritannia. Rundt 30.000 studenter tar bachelor- eller masterutdanning høsten 2015. Universitetet er lokalisert 10 minutter fra sentrumskjernen, med tilhørende fasiliteter innen samme rekkevidde. Universitetet tilbyr «halls of residence» for alle nye førsteårs-studenter der du bor i byen med studenter fra forskjellige studieretninger. Dette blir som oftest studenter du bor sammen med resten av studiene.

Student Union er en del av universitetet og er et organ som jobber for studentenes rettigheter og trivsel. Her har du societies (interessegrupper) du kan bli med i mens du studerer. Her er det noe for enhver smak; musikkgrupper, sport, dykking, grottevandring, poledancing og dataspillgruppe. Totalt kan du delta i over 150 grupper. Utenom det har universitetet en egen nybygd nattklubb, treningsklubb, frisør, pub, bokhandler, restaurant, bank og eiendomsmegler.

Cardiff Metropolitan University finner du litt nord for byen og har for øyeblikket 12.000 studenter. Her har du fem skoler innen universitetet; Cardiff School of Arts & Design, Education, Health Science, Management og sport. Dette universitetet er relativt nytt, med boliger plassert rundt i bykjernen.

University of South Wales har rundt 29.000 studenter, og ble sammensatt av University of Glamorgan og University of Wales i 2013. Universitet skiller seg ut ved at det har fire fakultet fordelt på fire forskjellige campus rundt om i Sør- og Sørøst-Wales. Fakultetene inkluderer: Business and Society; Computing, Engineering and Science; Creative Industries and Life Science and Education. Av de fire campusene ligger et i Cardiff sentrum, en i nabobyen Newport, Caerleon (nord for Newport) og Pontypridd (nord for Cardiff). En av de mer populære studiene her for nordmenn er kiropraktor- og fysioterapi utdanning ved Pontypridd campus i Treforest.

For turglade nordmen har du kun en kjapp time utenfor byen nasjonalparken og fjellkjeden Brecon Beacons, kjent for sine mange fossefall. Blant dem er Sqed yr Eira (som betyr «foss av snø») og Henrhyd Falls, to fosser man kan vandre på baksiden av. Dette er en fantastisk turopplevelse som må oppleves.

Er du glad i shopping er Cardiff plassen for å svi av litt lånekassepenger! Det finnes alt i fra kjente butikkjeder som Zara og Topshop, særegne småbutikker og spesialiserte butikker. Det er to hovedshoppingsgater; Queen Street og St. Mary Street. Det er også i Cardiff man finner verdens eldste musikksjappe, Spillers Records, og en LP derfra er nesten et must. I tillegg finnes det flere markeder og kjøpesentre.

Cardiff har flere barer, nattklubber, klubber og restauranter. Her er det vanlig med studenttilbud på de fleste butikker og uteplasser mesteparten av uken. En kjekk og billig kveld på byen for nordmenn. Mange av dem ligger i shoppinggaten St. Marys, mens en del ligger i byens svar på Aker Brygge, Cardiff Bay.

Cardiff har gjennomgått en omfattende oppusnings- og restaureringsprosess de senere årene – en nødvendig ansiktsløftning som har betalt seg tilbake gjennom å føre byen opp på turistlistene som hipt og trendy. Men byen har også beholdt det gamle og unike, og man raser frem og tilbake gjennom historiske tidsepoker, faktisk helt tilbake til middelalderen med det eksklusive Cardiff Castle midt i byen. De har også satset stort på arenaer som Cardiff International Arena og Millennium Stadion. Førstnevnte har huset storheter som Snoop Dog, mens sistnevnte er hjemmebanen til walisisk fotball og rugby.

Swansea

CROESO I ABERTAWE – Velkommen til Swansea!

Når en tenker på Storbritannia, tenker man gjerne ikke på strender eller palmetrær. Men Swansea er faktisk en av de få britiske byene som kan skilte med fantastiske strender og flotte turstier hvor man kan ga langs kystene mellom tre av de storste strendene. Langs strendene i Swansea kan du drive med både hanggliding, kitesurfing, fjellklatring og vannski, i tillegg er området ett av de beste i Storbritannia for surfing.

Swansea var et naturlig hovedområde for handel og industri under både det britiske imperiet og den industrielle revolusjonen, og har derfor mye historie. Det aller meste er dokumentert i National Waterfront Museum og Swansea Museum. The Dylan Thomas Centre om den lokale og verdensberømte poeten er definitivt verdt et besøk, og ikke minst barndomshjemmet hans som drives som museum i turistsesongen.

Swansea har et klart definert sentrum med moderne bygninger som har sitt utgangspunkt fra Castle Square ved det gamle normannerslottet – med Wind Street to skritt unna! Her finner du de fleste barer og nattklubber for en stemningsfull kveld på byen.

Videre fra Castle Square går også Oxford Street som er den store handlegaten i Swansea. De fleste bygningene i sentrum er moderne, da Swansea ble bombet flere ganger under andre verdenskrig.

Wales er kjent for rugby, og Swansea er intet unntak. På Liberty Stadium kan du se både Osprey's og Swansea FC spille sine kamper.

I Swansea praktiseres både engelsk og walisisk, så det meste vil være beskrevet på begge språk rundt om i byen. Perfekt mulighet til å lære seg et språk som svært få kan!

Swansea er en by som tilbyr det beste av sosialt, kulturelt og idrettsrelatert liv

PRIFYSGOLION - Universiteter

Swansea kan tilby to universiteter hvor det for tiden studerer en del nordmenn, mye på grunn av billig leiemarked og generelt lavt prisnivå.

Swansea University er det største med over 16 000 studenter. Her finner du studieretninger som f.eks ingeniørstudier, helsefag, økonomi, juss og fysikk.

University of Wales Trinity Saint David har ca 7000 studenter, og har studiemuligheter innenfor kunst, arkitektur, reiseliv og business.