Reading har ca. 150.000 innbyggere og ligger i England, bare 30 minutter sør-vest for London. Byen er hjem til University of Reading. Her kan du lese mer om byen, studiemuligheter og lokallaget. 

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Reading, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

Om Reading

Det er lett å komme seg til Reading fra de nærmeste flyplassene: fra Heathrow tar det kun 40 minutter med direktebuss, og fra Gatwick tar det drøyt 1 time med tog. Byen tilbyr et rikt kulturliv med gode muligheter for shopping, historie, musikk og sport. Nattlivet i Reading kan også tilby noe for alle og enhver, med alt fra små puber til store nattklubber, og nattklubbene har ofte temakvelder for studenter til en billig penge. Du finner alt du trenger for å overleve i byen, og det tar under 30 minutter å gå fra universitetet (evt. 10 minutter med buss).

Universitetet

University of Reading er et anerkjent universitet, og kommer høyt opp på rankinglister. Universitetet tilbyr en rekke studier, og de mest populære blant norske studenter er politikk, business og grafisk design. Det er over 17.000 studenter ved universitet og mer enn 20% er internasjonale. Det er bare et fåtall med nordmenn her, men vi som er her har et godt samhold og eget lokallag. Med over 150 andre societies (studentforeninger) og sportslag er det alltid noe finne på. Kanskje møter du en av dine fremtidige bestevenner!

Whiteknights campus, som er hovedcampuset ved Reading, er blitt kåret til et av de vakreste campusene i hele Storbritannia flere år på rad, og har også fått flere miljøutmerkelser. Campuset er som et lite samfunn hvor du finner både butikk og en rekke ulike spisesteder og kaféer. I tillegg ligger også biblioteket og alle studiebygningene her. Whiteknights campus domineres av flott natur, med flotte parker og til og med en liten innsjø. De ulike studentboligene som tilhører universitet ligger spredt rundt i ulike boligkomplekser på campus, og de ligger alle 15 min eller mindre i gangavstand fra biblioteket.

Som internasjonal student ved University of Reading er du garantert plass i studentbolig, så lenge du søker før fristen. Universitetet har hele 13 leilighetskomplekser som tilbyr boligtyper i ulike prisklasser. Det finnes rom både med og uten eget bad, og du kan velge mellom "catered" eller "self-catered". Kjøkken deles med 6-12 personer, men ved å velge "catered" betaler du for å få måltidene servert ferdig i kantinene i stedet for å lage maten selv.