Portsmouth er en by som ligger langs sydkysten av England. Med litt i overkant av 200.000 innbyggere er den Hampshire countys nest største by. ANSA Portsmouth er Able opprettet høsten 2015. Her vil kan finne mer informasjon om byen, universitetet og lokallagsstyret.

Nytt styre søkes!

ANSA UK er på jakt etter studenter i Portsmouth som har lyst til å sitte i lokallagstyret til ANSA Portsmouth. Et styre må bestå av minst en leder og økonomiansvarlig, og man kan supplere med flere stillinger skulle det være nødvendig. Eksempel på andre stillinger kan være arrangement- og webansvarlig. Alle verv er like viktige og utgjør en forskjell for norske medstudenter i utlandet.

Som styremedlem i et lokallag arrangerer man ulike sammenkomster for norske studenter på studiestedet. Hvilke arrangementer som avholdes er helt opp til styret, men det stilles krav til at det årlig blir avholdt et styrevalg.

ANSA Portsmouth på Facebook

Hvorfor engasjere deg?

Et tillitsverv i ANSA kan gi deg nyttige erfaringer, flotte opplevelser, et nytt nettverk og ikke minst får du bidratt til å gjøre hverdagen til andre utenlandsstudenter enda bedre!

Kunne du tenke deg å engasjere deg utover studiene dine i Portsmouth?  

Kontakt ANSA UKs informasjonsansvarlig på info.uk@ansa.no

Om Portsmouth

Portsmouth er en by som ligger langs sydkysten av England. Med litt i overkant av 200.000 innbyggere er den Hampshire countys nest største by. Byen ligger på øya Portsea, med hav på alle kanter og utsikt til Isle of Wight er det en oase for alle som er glade i strand og kystliv. Portsmouth har lange tradisjoner som havneby med tilhørende forsvarsverk, og i tillegg til utallige historiske fort, slott og andre bygninger huser den fortsatt the Royal Navy’s marinebase. Portsmouth tilbyr også direkte fergeruter til et utall destinasjoner. Enten du vil ta en lengre tur til Frankrike, Spania eller Channel Islands, eller en kortere tur til naturskjønne Isle of Wight har Portsmouth mange alternativer. Blant annet går Storbritannias lengstlevende rutegående luftputebåt med hyppige avganger til Ryde. Det er også enkelt å komme seg til andre steder i landet, Portsmouth har hele fire togstasjoner spredt rundt på øya og du kan reise til London på halvannen time og Gatwick flyplass på én time og 20 minutter.
Selve byen er delt i to områder, hvor Portsmouth ligger på den nordlige halvdelen av øya og Southsea på den sydlige halvdelen, med universitetet som et senter i der bydelene møtes midt på øya. Portsmouth er nyere og mer moderne, med kjøpesentere og handlegater. De fleste klubbene ligger svært sentralt i et område veldig nærme universitetet. Southsea har en lun og egenartet stil, med uavhengige butikker, kafeer, puber og førkrigshus. Herfra er det kort vei til havet uansett hvilken retning du går, og med et stort parkområde som strekker seg langs hele strandlinjen er det god plass til å bedrive sport, gå tur, ha en deilig piknik eller grilling. I Gunwharf Quays ligger en av Englands største ansamlinger av merkevare outlet butikker, samt en rekke restauranter og utesteder. Her ligger også det berømte Spinnaker Tower som troner 170 meter over havet og symboliserer de marine interessene byen har stått for i mange hundre år.

University of Portsmouth 

University of Portsmouth er et universitet som har kommet langt på de årene det har hatt universitetsstatus. Blant britiske kåringer har det vært rangert blant de topp 10 moderne universitetene i Storbritannia de siste årene, og også et av de topp 400 universitetene i verden. I tillegg er rektor Sandi Toksvig en kjent britisk-dansk komiker og programleder!

Universitetet ble grunnlagt som Portsmouth and Gosport School of Science and the Arts i 1869 som et college for arbeidere ved den voksende marinebasen i byen, samt den voksende handelsstaden Portsmouth. Etter andre verdenskrig var det stod nedgang i handelsmarkedet og skolen ble nødt til å tenke nytt for å tiltrekke seg studenter. I 1992 fikk skolen endelig universitetsstatus og har siden dette sakte, men sikkert kommet seg oppover på skalaene.

Portsmouth har et såkalt "city campus" som betyr at the University Quarter - skolens hovedcampus - ligger midt i bykjernen, omringet av bylivet med korte avstander til pubene oppe i Commercial Road, eller shopping og finere middag nede ved havneområdet Gunwharf Quays. Utenfor byen ligger også Langstone Campus som er forbeholdt sport. Portsmouth har også siden 2013 samarbeidet med Military Technological College of Oman, som fungerer som et ekstracampus. 

Med 29 avdelinger med over 200 bachelor- og 150 mastergrader er det mange studieretninger å velge mellom, alt fra palentologi til internasjonale relasjoner. Man har muligheten til å ta en såkalt "combined honours degree" i mange fag som gjør at man kan spesialisere seg i to felt samtidig. Noen eksempler på slike grader er "International Relations and Languages" og "Criminology and Forensic Studies". Man har muligheten til å ta et jobb- eller utvekslingsår tredjeåret, og i tillegg kan man ta et gratis språkkurs ved universitetets språkavdeling ved siden av studiene.

Portsmouth er en forhåndsvis liten by, og studenter bor spredt over sentrum og områdene Fratton og Southsea - en kort gåtur fra universitetet. Det finnes også en gratis universitetsbuss.

Byen er full av muligheter og det er nok å gjøre ved siden av studiene. University of Portsmouth Students' Union tilbyr en rekke aktiviteter innenfor klubber og sporter inkludert kampsport, paintball, volleyball - og til og med sirkuskunster og rumpeldunk! Å bli medlem her er en flott måte å møte andre på, få en aktiv rolle innen universitet og få nye opplevelser for livet i form av sammenkomster, kamper og turer. I tillegg arrangerer universiteter turer over hele landet for internasjonale studenter, som er en flott måte å utforske landet på.