Nottingham er en storby som ligger i East Midlands, i hjertet av England. Byen har i overkant av 320 000 innbyggere, litt større enn Bergen. Byen har i overkant 70 000 studenter så byen har mange tilbud som er rettet mot studenter. Byen er hjem til fotballklubben Nottingham Forest som spiller i Championship.

Byen har et aktivt natteliv rettet mot studenter med mange studentkvelder i nattklubber og puber. Byen har utbredt kollektivtransport med tog, buss og trikk. Det tar rundt 2t30-3t30 å komme seg til enten Gatwick, Heathrow eller Manchester Airport så Norge er ikke altfor langt unna!

University of Nottingham er det største universitetet i byen og er rangert blant de 100 beste universitetene i verden. Universitetet er på lånekassens tilleggstipend som betyr man får mer stipend fra lånekassen til å dekke skolepenger. Universitetet har en aktivt studentsamskipnad (Student Union) hvor det er «societies»/sportsklubber for enhver smak. Universitetet har også en nordisk klubb.

Universitetet har tre «campus» hvor det største er University Park Campus hvor det er flere bibliotek og mesteparten av fakultetene. De to andre campusene er Jubilee Campus og Sutton Bonnington Campus. Det går gratis shuttle-busser mellom de forskjellige campusene.

Første årstudenter har valget å bli innkvartert i «halls» som vi vil anbefale på det sterkeste. Ved å bo i «halls» blir man kjent med mange første årstudenter som man kanskje skal studere med og alle er nye til universitetslivet så alle er i samme båt. I «halls» får man også tre måltider om dagen så man slipper å lage mat. Universitetet har et stort sportsenter, David Ross Sports Village, og et mindre et på Jubilee Campus. På David Ross Sport Village, har de svømmesal, squash haller, fotballbaner og et treningsenter.

 

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Nottingham, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

 

Følg ANSA Nottingham på Facebook!