Lancaster er en mindre by som ligger i nord-England og er hjem til Lancaster University. Byen er ikke langt unna Storbritannias andre storbyer. Her kan du lese mer om universitetet og lokallaget.

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Warwick, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

Styrets kontaktinformasjon

E-post: lancaster@ansa.no

ANSA Lancaster på Facebook

Om Lancaster

Lancaster sentrum er en koselig og kulturell by, der man kan finne både den klassiske britiske puben, men også fine restauranter, kino, teater og klesbutikker. I helgene kan byen Lancaster tilby alt fra musikk festivaler til bondens marked, og hovedgaten er fylt med liv og stemning. Lancaster har ca. 45.000 innbyggere og regnes som mange som en relativt liten by, men hvis du vil oppleve storbystemning er det bare å hoppe på toget til Manchester (1 time), Edinburgh (2 timer) eller London (2 timer).

Universitetet

Lancaster University ligger ca. 5 km unna Lancaster sentrum, og det er lett og komme seg fra og til byen med enten buss eller sykkel. Lancaster University er et anerkjent universitet i England, som stadig vekk klatrer høyere på listene over de beste universitetene i UK. Universitetet har ca. 12.000 elever med over 100 forskjellige nasjonaliteter, og står på Lånekassens liste over universiteter hvor man kan få tilleggsstipend.

Lancaster University består av moderne fasiliteter, og rapporter viser at rundt 91% av skolen studenter er fornøyde med universitetet både akademisk og sosialt. På Lancaster Univeristy finner du det meste av studieretninger, men Lancaster University Management School er oppe og kjemper blant topp 10 skolene i UK innen deres fagområde, og har blant annet blitt kåret til ”Business School of the Year” av the Times.

Selve Lancaster University er bygd opp som et amerikansk campus. Det består av 9 colleges, hvor hver enkelt elev blir tildelt et college når man søker. Hvert college tilbyr masse aktiviteter  og sosiale hendelser som passer til enhver. Utenom dette kan du velge å bli med i et «society» (studentforening), som kan være alt fra å spille fotball til å lære å bake. Vi har blant annet et «Scandinavian Society» der du kan møte andre studenter fra Skandinavia. Vi har også ANSA Lancaster som arrangerer fester, middager, bowling og forskjellige sosiale aktiviteter alle kan bli med på. Uansett hva du gjør, så lover vi at oppholdet til på Lancaster Univeristy blir alt fra kjedelig.