Durham er en by som ligger nordøst i England og har omtrent 50.000 innbyggere. Byen er hjem til blant annet det gamle og anerkjente Durham University. Her kan du lese mer om byen, universitetet og lokallaget.

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Durham, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

Om Durham

Byen i seg selv er sjarmerende engelsk, og bærer sitt middelalderpreg med stolthet. Den er nok mest kjent for sin flotte katedral som kan sees fra hele byen, sine pittoreske brolagte smug og bygninger, og det idylliske landskapet rundt elven Wear. På tross av størrelsen skjer det mye i byen, og det er mange restauranter, barer og pubber å velge imellom. Sistnevnte er nok et bevis på at Durham i all hovedsak er en studentby – gjennomsnittsalderen på gaten er lav, og  det er absolutt ingenting å utsette på det sosiale! Videre er det også kun 10 minutter (!) med tog til Newcastle, så mange tar turen dit for å oppleve storbyliv med alt fra store shoppingsentre, nattklubber, konserter osv. Enkelte velger faktisk å bo i Newcastle og pendle inn til Durham. Det er også veldig lett å komme seg lengre avgårde: London er litt under tre timer med tog i sørlig retning, og halvannen time nordover ligger Edinburgh. Newcastle flyplass, som er en halvtimes kjøretur unna, har gode internasjonale forbindelser, deriblant til Norge.

Durham University

Durham University er Englands tredje eldste universitet, og har en lang og stolt historie som kommer til syne blant annet ved sine mange vernede universitetsbygg spredt rundt i den lille byen. Likeledes er det et prestisjefylt universitet, som ofte beskrives som et nordlig alternativ til Oxford og Cambridge. I britiske universitetsrangeringer regnes det som regel blant de øverste 10 utdanningsinstitusjonene i landet. De tilbyr en rekke forskjellige fag og retninger, og har blant annet en flunkende ny business-skole og et nyoppusset bibliotek oppkalt etter den kjente reiseforfatteren Bill Bryson. I tillegg til hovedcampuset i selve Durham, er enkelte fag, deriblant mange av de medisinske og helserelaterte, lokalisert i helt moderne lokaler i nabobyen Stockton. Hit går det en gratis buss for studenter, så mange velger å fortsatt bo i Durham.

Universitetet er et av få som fortsatt har beholt et historisk collegesystem, som innebærer at i tillegg til en sentral universitetsadministrasjon og faglige fakulteter, har de 16 colleger som tar seg av studentvelferd. Dette betyr at i sitt første år som bachelorstudent bor man vanligvis i sitt respektive college, får måltider der, og vil sosialt være tett knyttet til dette. For eksempel har hvert college mange forskjellige sportslag, og enkelte har formelle måltider et par ganger i uken hvor studentene kler seg i sine svarte akademiske kapper. Å skulle velge college før man kommer kan være utfordrende, men det finnes nok av informasjon på universitets hjemmesider om blant annet hvilke som tilbyr inkluderte måltider, litt om historien deres, sportsfokus osv. Dette er også noe ANSA Durham kan være behjelpelig med om man tar kontakt. Etter det første året som «fresher» velger enkelte å fortsette å bo i college – enten med eller uten måltider - mens mange velger å finne privat bolig i byen. Som master- eller doktorgradsstudent kan man også velge å bo på college, og det finnes et eget postgraduate college, Ustinov College, skulle man ønske det (her må man selv stå for matlagingen). Durham er en liten by, men det finnes heldigvis mange studentboliger, og å bo i kollektiv er vanlig. 

Durham University er et av Storbritannias aller beste universiteter innen mange sportsgrener, og har dermed flertallige lag i alt fra fotball og rugby til ridning og fiske – til og med rumpeldunk - både som del av enkelte colleger og mer generelle for hele universitetet. De er stolte av sine olympiske atleter, og er man sportsinteressert finnes det derfor nok av fasiliteter for slikt. Det finnes også utallige «societies» (studentforeninger) for ikke-sportsrelaterte hobbyer og interesser, noe som betyr at det er lett å komme i kontakt med andre studenter på tvers av colleger, nasjonaliteter, fagretninger osv. Blant annet finnes det foreninger for whiskey-smaking, swingdansing, fjellvandring, strikking, Pókemonkort, diverse politiske partier og saker, samt selve ANSA – så det burde være noe for alle! Veldedighetsarbeid er en annen måte å komme i kontakt med folk, og noe universitetet har mange aktive innenfor. Et eksempel er den årlige overnattingen på det iskalde steingulvet i katedralen, hvor hundrevis av studenter sammen samler inn penger til en god sak.  Alt i alt er Durham University både et sterkt faglig anerkjent og velrennomert universitet, samt tilbyr en ordentlig studentopplevelse i en nordøst-engelsk universitetsby. ANSA Durham ønsker deg velkommen!