Chester er en liten by i nordvest-England, og ligger ikke langt fra Liverpool. Studerer du også i Chester? Da må du bli med på arrangementene til ANSA Chester!

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Chester, ta kontakt med landsleder i UK dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

Styrets kontaktinformasjon

E-post: chester@ansa.no

ANSA Chester på Facebook

Om Chester

Chester er en liten by som ligger helt ved grensen til Wales, og er heller ikke langt fra Manchester og Liverpool. Byen ble kåret til den 5. fineste byen i Europa av USA Today i 2016, og det 5. beste stedet å bo i England (Sunday Times, 2016). Her finnes det mye historie, blant annet en av de best bevarte bymurene i England og flere bygninger fra Middelalderen. Elven Dee som starter i Snowdonia i Wales, renner gjennom Chester og strømmer ut bare noen få kilometer fra Liverpool. Denne elven kjennetegner også byen Chester godt.  

University of Chester

University of Chester har omlag 20,000 studenter fra over 130 land fordelt på 7 campus. Universitetet ble etablert i 1839 og er et av de eldste institusjonene av høyere utdannelse i landet.

Parkgate Road Campus – hovedcampus

Dette er hovedcampuset til Universitetet og her tilbys det store variasjoner av fag. Her finnes også Seaborn Bibliotek som er det døgnåpne biblioteket, her kan du finne bøker som tilhører alle campusene. I tillegg er det blant annet en egen kirke som er åpen for alle, flere idrettshaller, idrettsbaner og treningsstudio med svømmebasseng her.

Riverside Campus

Vårt utdanning, helse og sosial omsorgs campus ved elven Dee tilbyr spesialist yrkesfaglige kurs. Universitetet overtok County Hall i 2010 som de gjorde om til Riverside Campus, dette ligger midt i sentrum av Chester, og en ca 20 minutters gange fra hovedcampuset.

Queens Park Campus

Dette er campuset for Chester Business School, som I utgangspunktet var hovedkvarteret til Western Command under 2. Verdenskrig. Churchill House er et nydelig bygg med fantastisk arkitektur som ligger rett ved elven Dee, noen få minutters gange fra bykjernen og ca 25 minutters gange fra hovedcampuset. Alle business-studentene er stolte over campuset som ble flyttet dit i 2015, da Chester Business School tidligere var i Warrington.

Kingsway Campus

Her holder kunst, design og drama til, og ligger i utkanten av Chester, ca 20 minutters gange fra hovedcampuset. Dette er stedet dersom du vil få frem dine kreative sider og utvikle kreativiteten din.

Thornton Science Park

Den innovative vitenskapsparken er også hovedkvarteret til de som går vitenskapelige og ingeniørfaglige program. Dette campuset var tidligere eid av Shell og ble brukt til teknologi, utvikling og forskning. Her er det flere laboratorier og oppdaterte data-rom som benyttes av studentene.

Warrington Campus

Dette er hovedcampuset til de som går foto og media, og ligger ca 45 minutter med buss fra hovedcampuset.

University Centre Shrewsbury

På dette campuset kan du ta flere fag til høyere utdanning i den historiske byen Shrewsbury. Dette campuset ligger litt over en times kjøretur fra hovedcampuset, og er bare en liten del av University of Chester. 

Om Ansa Chester

ANSA Chester er et forsåvidt ny-oppstartet lokallag som startet høsten 2016. Vi har blant annet hatt Norwegian-takeover på SU (Student Union’s bar), julebord, 17. Mai feiring og andre møter. Vi ønsker å ha et sosialt og godt miljø for alle Nordmenn i Chester, om de er med i ANSA eller ikke. Vi her i ANSA Chester håper å se deg og ønsker deg hjertelig velkommen til oss!