Hradec Kralove er en liten by, noe som gjør at du blir lett kjent med andre studenter, både norske og internasjonale. Biblioteket, skolen, sykehuset, restauranter og puber er naturlige treffpunkter der du alltid vil finne studenter.

Etter en travel skoleuke ser de fleste frem til fredagen. Du vil derfor være i godt selskap med de andre internasjonale studentene om du besøker stambaren vår «Xtreme» en fredagskveld eller den populære vinbaren «Rosso di Sera». Ellers er et nyere utested med navn «Naplavka», som blant annet har et dansgulv og er røykfritt(!), også populært.

Tsjekkerne er det folkeslaget i verden som drikker mest øl per innbygger, og det merkes på de tallrike barene og pubene i gamlebyen. Alkohol er svært rimelig i forhold til Norge, du får en øl for 10-15 NOK, mens drinker koster omtrent 25-40 NOK. Byen har også flere populære utesteder hvis du vil danse til langt på natt; blant annet NOX, Levelz og Club la Fabrique, for å nevne noen.

Fra ANSAs side, så arrangeres det både faglige og sosiale tilstelninger i løpet av året.

Skoleåret begynner med et informasjonsmøte for de nye norske og svenske studentene. Etter tradisjonen arrangerer ANSA Tsjekkia i løpet av den første måneden faddertur for alle de nye norske studentene i Tsjekkia.

Vi har pubquiz en gang i måneden, der både internasjonale og norske studenter deltar. Andre faste arrangement er julebord, skitur, og 17. mai feiring sammen med resten av de norske studentene i Tsjekkia. Ellers i skoleåret har vi Hradec Kralove; pubcrawl, juleverksted, russefeiring, veneflon-kurs, foredrag og masse annen moro, så det er nok å finne på gjennom året

 Når det er varmt og godt i været, kan du tilbringe tid ved innsjøen rett utenfor byen. Der finner du en strand skapt for soling, grilling og volleyballspilling, og det passer perfekt med tidlig sommer i Tsjekkia. Det er også et kjempefint badeland som blir flittig besøkt når varmen kommer.

 I begynnelsen av juli er det en stor festival i Hradec, som heter ”Rock 4 People” (http://rockforpeople.cz/), hvor band fra hele verden kommer for å spille. I tillegg legger de fleste av de største stjernene turen innom Praha på Europaturné, så det gjelder å holde et øye med konsertdatoene om dette er av din interesse!

Medisinstudiet er kjekt og bra, men det som virkelig gjør byen verdt å tilbringe 6 år i Hradec Králové er et dundrende godt miljø og uante muligheter for fest og moro!