Hradec Králové er en sjarmerende liten by, med ca 100.000 innbyggere. Det er en livlig studentby med to store universiteter, og både tsjekkiske studenter og de internasjonale studentene preger bybildet.

For tiden er det ikke noe aktivt lokallag i Hradec Kralove, ta kontakt med landsleder i Tsjekkia dersom du vil starte lokallag.

Hva skal til for å starte et lokallag? Les her: Engasjer deg i ANSA!

 

Det er ca 350 internasjonale studenter her, og med et så begrenset antall kommer du veldig fort i kontakt med folk. Vi har et veldig inkluderende og godt miljø bestående av både tannlege-, famakologi- og medisinstudenter.

Det er et vidt spekter av nasjonaliteter med blant annet studenter fra; Norge, Hellas, England, Tyskland, India, Botswana og Malaysia. Vi er nå ca 40 norske studenter i byen. Tannlege, medisin og farmakologi er de mest populære studieretningene blant de internasjonale studentene.

Hradec Králové” betyr oversatt dronningens slott, og byen ligger omtrent halvannen times togtur fra Praha. Studentene fra HK drar med jevne mellomrom inn til Praha for shopping og sosiale arrangementer.

  

Bykjernen ”Gamlebyen” er liten og svært koselig, med mange restauranter og barer på torget. Disse er flittig besøkt av studentene. Et måltid inkludert drikke koster ca 75-150 NOK. Populære restauranter er: Šatlava, Sport Café, Mexita, Royal Maharaja, Localis og Café Popular. Barer har man også flere å velge mellom, hvorav Rosso di Sera(«Vinbaren») og Xtreme er mye besøkt av de internasjonale studentene.

Alt du behøver er innen gangavstand. Det er deilig å slippe unna metro og lignende for å komme deg til forelesninger og til sykehuset. Mange av studentene kjøper også en brukt sykkel for å komme seg enkelt rundt omkring. Ellers er offentlig transport godt utbygd og svært billig, bussene går ofte og i rute. En enkeltbillett koster ca. 7 NOK, det er også mulighet for måndskort til en billig penge. Taxi kan du også benytte, også dette er veldig rimelig som regel rundt 30-40 NOK.

Det er veldig lite kriminalitet i HK, og du kan føle deg trygg når du går rundt i byen selv midt på natten.

Det er to kjøpesentre i byen, ett av disse har også kino, hvor de fleste filmene vises på engelsk med tsjekkisk undertekst. Byen har også et badeland med treningssenter som er åpent hele året; her kan du nyte spa, og spille squash eller bowling. Det er også flere treningssentre i byen, ett av disse er nærmeste nabo til universitetet. På disse kan du danse, steppe, spinne, klatre, spille squash eller trene vekter, og det er også muligheter for deg som vil trene kampsport, spille tennis eller fotball.

Fem minutter med bil eller tog utenfor byen er det en innsjø med strand, hvor studentene drar for bading, soling og grilling utover våren.

Hradec Králové ble forøvrig kåret til den beste byen å bo i her i Tsjekkia i 2010!