Skal du søke Numero de Identification extranjero (NIE)? Start her!

Skal du bo i Spania i mer enn 3 måneder? Da burde du søke NIE.

Prosessen er forskjellig fra de ulike byene og denne oppskriften omfavner hvordan du søker NIE i de tre lokallagene våre Barcelona, Valencia og Madrid.

Kort fortalt er NIE et slags identitetskort for utlendinger i Spania. Det gir deg mulighet til ulike ting som å åpne bankkonto (i de bankene det er pålagt), melde seg inn på treningsenter (der de krever det), betale skatt eller for eksempel i Barcelona, hvor man må ha NIE for å ta i bruk bysykkeltjenesten Bicing.

NIE er med andre ord uansett greit å ha!

 

Søknadsprosessen

Denne er for det meste lik, men adresser og noen dokumenter er forskjellige. Derfor har ANSA laget tre omfattende guider om hvordan du søker NIE der du er. 

Skal du søke NIE i Madrid, trykk her, Trykk her

Skal du søke NIE i Barcelona, Trykk her

Skal du søke NIE i Valencia, trykk her, Trykk her

Søknadsprosessen er noe ulikt fra de forskjellige byene, men mange av dokumentene er av samme typen. Disse er vedlagt og forklart i både Barcelona og Madrid. 

 

Et par tips før du starter:

Timene forsvinner raskt. Så pass på og ha alt på plass før du skal bestille time. Timene blir lagt ut klokken 08.00 mandag morgen, men da de går like fort som de blir lagt ut, anbefales det å sitte klar allerede 07.50 med all informasjon lagt inn. Går det ikke må man prøve igjen uken etter.

 

Husk å ta med alle de riktige dokumentene og forbered deg på at de kun snakker spansk på kontoret.

 

Lykke til!