I Martin er det en rekke aktiviteter som studenter fra alle land er aktive i til enhver tid. Tilbudene er mange, og her er et knippe dersom noen er på jakt etter noe å gjøre. Mange av aktivitetene arrangeres gjennom Facebookgrupper, og dersom det skulle være noe som mangler, er det helt sikker flere som ønsker å delta, så spre ordet! Og husk, det er fullt mulig å søke om finansiell støtte fra ANSA Slovakia dersom en har gode ideer til aktiviteter og tiltak for en bedre hverdag i Slovakia.

Ultimate Frisbee

Frisbee

Ultimate Frisbee er en konkurrerende lagsport der to lag spiller mot hverandre. Målet er for laget å få Frisbeen/disken over spillebanen, inn i motstanderens hjemmesone. Prinsippene ligner amerikansk fotball, men uten den samme kontakten. Når man får tak i disken, kan man ikke bevege seg, men må stå på stedet hvil og kaste den videre til en lagkamerat. Sporten er morsom og lett å lære, og en fantastisk måte å få litt frisk luft i lesepausene. Dersom været er ekstra fint, avsluttes ofte det hele med en tur innom isbutikken i sentrum.

Vanligvis treffes vi en gang i uken for å spille Ultimate Frisbee. Søndager klokken 13.00 på fotballbanen ved Novomeskeho (ved det store hostellet). Alle som vil er velkommen til å bli med!

På Facebook finner du gruppen vår: https://www.facebook.com/groups/183054181741064/

Håndball

80bbqs5upgq0xsa6

Dersom du liker å spille håndball, bør du melde deg på vårt lokale håndballag, HK SLAVIA MEDIK MARTIN! Vi er rundt 20 jenter, mesteparten nå er norske, men det er også spillere fra Island og Slovakia. Vi har treninger torsdager fra 19:00-21:00 i Sportova Hala, nær Harmonia. Vi spiller også i liga, denne sesongen ble det totalt 10 kamper der. Hjemmekampene utgjør rundt halvparten av disse, resterende kamper spilles på bortebaner i hele landet. Det er en fin måte å komme seg litt rundt i Slovakia på, treffe folk og se nye plasser. Det er en fin gjeng som spiller, og nye spillere ønskes velkommen til å delta på laget! Tidligere erfaring fra håndballbanen er ikke obligatorisk, still opp på trening så lærer du det fort! Har du spørsmål, kontakt gjerne Thea Martine Rosenberg på Facebook. Til deres inspirasjon, her er vårt slagord til bruk på bortekamper: ”Hvit og svart (vi er egentlig rosa) og stolt som fa´n, HK Slavia mitt hjertebarn! Vi skal scorte mål i fleng, så drar vi med to poeng!”

http://www.hkslaviamedik.sk/index.php/en/ 

Herrehåndball

Martin Hádzaná, spiller i 1.divisjon (nest øverst). Bestående av kun slovakere, og Fredrik Kjemhus, men vil gjerne at flere håndballspillere prøver seg. Her er det mer krav om at du har spilt før, hvis ikke kan «nivået» bli litt for tøft og ingen spilletid. Vi trener 3 ganger i uken i hall, og egentrening for styrke og kondisjon. Er en del kamper, både borte og hjemmekamper.
Bare å ta kontakt med Fredrik på Facebook om det er noe av interesse. Treningstidene for neste sesong er ikke avklart enda!

Svømming

02

I starten av bakken opp til lecturehall er det en svømmehall. Der er det god standard på bassenget, fine garderober, dusjer og badstu. Åpningstider finner du på denne linken: http://www.sunnymartin.sk/plavaren/ På torsdager fra 19.00 – 20.00 er det et eget studenttilbud, og koster kun 1,50. Man kan enten betale per gang, som er 3 euro for basseng og 3,50 om det er i badstuens åpningstider. Ellers kan man kjøpe et klippekort med 10 klipp. Det koster 30 euro om det er for tider når badstu er åpent, og 25 euro om badstu er stengt.

Volleyball

10253900_486518761448947_4030101214364441264_n

I gymsalen på Mala Hora 4, kan man hver fredag fra klokken 14.30 – 16.00 spille volleyball. Dette er for tiden organisert av Victoria Rødberg Daae, Max Vincent og Martin Grandalen som er andreårs-studenter. Men det er skolen som driver det. Treningen starter med 15 minutters oppvarming, deretter 15 minutters teknikktrening etterfulgt av 1 time med kamper. Alle er hjertelig velkommen, uansett nivå. Oppmøtet varierer litt fra gang til gang, så vi deler oss opp i enten to eller tre lag og spiller treningskamper. Laget er ikke med i divisjon, så dette er treninger kun for trim og moro, og selvfølgelig også for å kunne bli en bedre volleyballspiller. Det er masse hyggelige mennesker og god stemning, og du er veldig velkommen!

Tennis

tennis

Det finnes mange muligheter for tennisinterreserte her I Martin. I Ladoven finnes Martinska Tenisova Akademia, som holder til i en ganske ny tennishall, med 4 fulle baner, tilgjengelig tennisproffe som kan bidra med triks og tips, mulighet for pro-timer på ukebasis, og åpningstider hver dag 7:00 – 21:00. I tillegg er vi som regel så heldige at våren begynner ganske tidlig her i byen, og høsten strekker seg nesten fram til jul, så det er fullt mulig å spille tennis utendørs på byens mange baner, store deler av studieåret. Leie av disse banene ordner man bare ved å møte opp. Flere av disse har også mulighet for leie av proffhjelp. T-Club (I gågaten, ved Insomnia) har baner, det same i M.R Stefanika, nedenfor det store hostellet, der er flere utendørsbaner til leie.

For informasjon om hallen i Ladoven, ring +421 903 432 213, mail info@tenis.sk eller gå inn på Facebook:

https://www.facebook.com/martinskatenisovaakademia

Yoga

o-WOMEN-YOGA-CLASS-facebook

Yoga er en fin og balansert treningsform, hvor du får både styrke, tøying, avspenning og meditasjon. Det passer for alle, og man jobber utifra der man selv er. Timene starter med pusteøvelser og meditasjon. Så er det en dynamisk del med solhilsner og mye stående stillinger. Avslutningen er ofte sittende med tøyeøvelser og avspenning. Det varer mellom 1,5 til 2 timer. Det er timer tre ganger i uka; mandager og onsdager kl 18.30 og fredager kl 17.30. Vi trener i nærheten av Kesta, i samme bygg som Crocket Cafe, i andre etasje. Sjekk ut facebooksiden Creative Yoga Martin for mer informasjon, eller hvis du har spørsmål. Drop-inn timer koster €2,80.

Kampsport

dsc_8148

Sai Club er et sted som fokuserer mest på kampsport. De har treninger i Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) og Thai Boksing (Muay Thai) Nybegynnere er velkommen. De har også harde kondisjonstreninger flere dager i uken. Timeplan ligger på hjemmesiden : http://saiclub.sk/rozpis-treningov/ Har du noen spørsmål kan du kontakte Misko Keves på facebook eller på tlf: 0911497024. Adresse: Treningova hala, Cervenej armady 55/24 Martin. Det er bare å møte opp på alle treninger. Med unntak av morgen treninger, da må du sende en melding til : 0918479513.

Hockeyball

10456468_10152662314399724_6106264610360828641_n

Hockeyball er en populær idrett i Slovakia. Det er en lagsport bygd på samme prinsipp som idrettene innebandy og ishockey. Hockeyball skiller seg fra de andre to idrettene ved at det kun er 3 spillere på hvert lag uten noen fast keeper. Det er en høy intensitets idrett med enkle prinsipp og få regler, noe som gjør det til en utmerket idrett for nybegynnere. Et av høydepunktene i hockeysesongen er den tradisjonelle «Fonendoskop turneringen» som arrangeres hvert år i Martin. Da kommer det tilreisende lag fra andre universitet i både Slovakia og Tsjekkia, i tilegg til at Martin og Jessenius med sine internasjonale og slovakiske studenter er godt representert. I anledning Fonendoskop arrangeres også årets største hostellfest! Den vil du ikke gå glipp av! Vi har hockeylag på både jente og guttesiden som trener ukentlig på Mala Hora, i skolens gymsal. Er du interessert i å bli med så meld deg inn i gruppa «Hockeyballjentene» eller «FC Skruf». Det er utrolig god trening, for alle nivå og ambisjoner!

 

Bannerfoto: ANSAbloggen, ANSA Slovakia