Helgen 25-27 oktober ble det årlige landsmøtet og hytteturen for ANSA Østerrike avholdt på hytten Gillausklause i Valdviertel tradisjon tro mot tidligere år. Det var en hyggelig og livlig gjeng som hadde reist fra ulike deler av Østerrike for å møtes, slappe av, snakke tull og ikke minst stemme inn det nye landsstyret.

Tekst: Stina Øvstetun, Informasjonsansvarlig ANSA Østerrike

Fredags kveld møttes alle på hytten Gillausklause i Valdviertel, ikke langt fra Wachau og Krems, for å starte helgen med en norsk klassiker; taco. Selv om det tok litt tid før alle var på plass, noen kjørte seg blant annet vill med bobil, ble det til slutt en samlet gjeng som med stor entusiasme innledet den første kvelden.


Lørdag morgen ble det servert en ordentlig frokost med utallig utvalg, men det som kanskje falt best i smak for norske studenter i Østerrike var det luksuriøse tilbudet om brunost og leverpostei. Etter frokost var det duket for presentasjoner fra ANSA president Hanna Flood og hovedstyrerepresentant Johan Liseth Hansen, med litt generell info rundt ANSA som organisasjon og hvor vi i ANSA Østerrike passer inn i det hele. Kort etterfulgt av presentasjonene ble landsmøtet startet, de frivillige kandidatene fikk presentere sine visjoner for ANSA Østerrike, og de nye styremedlemmene for landsstyret ble innvalgt.

hyttetur og landsmøte 8.jpg

hyttetur og landsmøte 9 nytt styre.jpg

Det nyinnvalgte landsstyret for 2019/2020


Etter en mer seriøs formiddag som de fleste var skrubbsultne etter bar det avsted til Unterloiben for en herlig utendørs lunsj i solen, før gjengen dro videre til Dürnstein. Der gikk vi opp til den nesten 900 år gamle borgruinen hvor angivelig den engelske kongen Richard Løvehjerte skal ha blitt holdt fanget av Leopold den femte fra 1192-1193. Godt fornøyde med bilder fra den utrolige utsikten ned på Donau og Wachau, dro alle tilbake til hytta for en hyggelig kveld med middag, badstue og muligheten til å bli enda bedre kjent.

 

hyttetur og landsmøte 10.jpg

 

hyttetur og landsmøte 7.jpg

Hyttetur og landsmøte 2019 4.jpg

Søndag morgen var det på tide å pakke sammen og dra, og folk satte snuten hjemover til Wien, Graz, Salzburg, Innsbruck, Krems, og ikke minst Norge for representantene fra hovedstyret vi var så heldige å ha med oss på tur. Så da gjenstår det bare å si takk for turen på vegne av oss i Landsstyret, og at vi håper å se alle igjen på julebord, skitur og ikke minst landsmøte neste år!

Hyttetur og landsmøte 11 siste bilde.jpg