Ada Ommedal Matic studerer markedsføringsøkonomi på CPHBusiness i København og er kontaktperson i Danmark. Her gir hun sine tips og triks som utenlandsstudent i Danmark.

Markedsføringsøkonomi på CPHBusiness

Kort om CPHBusiness

CPHBusiness har flere campuser, og mitt campus ligger i Nansensgade 19, og er på mange måter den perfekte beliggenhet. Campus Søerne, som navnet avslører, ligger med nærhet til Københavns søer (innsjøer), og er dermed en meget sentral campus.

Det er 1200 studerende ved mitt campus som har 7000m2 å oppholde seg på. Campus Søerne er for oss som studerer Markedsføring og Salg, samt Ledelse og Kommunikasjon.

Fasilitetene og den generelle standen til skolen er tilfredsstillende, men ikke noe man snur seg etter. Men det dekker absolutt alle behov!

 

Mitt studie

CPHBusiness har et litt utradisjonelt studieforløp hvor man først gjennomgår et 2-årig studie, en såkalt ’erhversakademiutdannelse’, og deretter (om ønskelig) kan man bygge på med 1,5 år som de selv kaller en Top-Up Bachelors Degree og er en Profesjonsbachelorutdannelse. Det forløpet jeg beskriver kan tas med forskjellige fagretninger, men selv tok jeg først Markedsføringsøkonom som min erhversakademiutdannelse, og deretter bygget jeg videre med profesjonsbacheloren Internasjonal Handel og Markedsføring.

Jeg vil si at dette er skolen for deg som ønsker en balanse mellom teori og praksis. Man kan vel si at CPHBusiness er CBS sin lillebror, hvor nivået ikke er like høyt, og utdannelsen har et mer praktisk forløp.

 

Bomuligheter, prisnivå og annen praktisk informasjon

Det kan være vanskelig å finne leilighet i København, og selv fant jeg min etter mye leting via Boligportal.dk. Man skal ha en god blanding av flaks i tillegg til at man starer med leting god tid i forveien. Facebookgruppen Nordmenn i København er også en god kilde til å finne ledige rom i Københavns kollektiv.

 

Evaluering av studieoppholdet

Jeg anbefaler på mitt varmeste København som studieby. Jeg sliter med tanken på at jeg snart er ferdig. Men det skal sies at det tok litt tid før jeg fant rytmen i byen, og selv mener jeg at man ikke bør forvente en fullkommenhet etter første semester. Men etter å ha blitt bedre kjent med danskene, og sykkelen hadde avlagt mange kilometer bak seg, er det vanskelig å skulle lukke dette kapitlet.

I forhold til min erfaring til CPHBusiness så har den vært stort sett positivt, og summen av studiet samt å bo i København har gjort at totalopplevelsen har vært fantastisk.

 

Gode råd til fremtidige studenter ved CPHBusiness

Man kan enten søke inn på dansk eller engelsk linje. Jeg har vært veldig glad for å gå på den danske linjen (hvor det kun var meg og en nordmann til) for å raskere kunne lære språket og tilegne meg et dansk miljø. Dersom du har ambisjoner om å raskt bli kjent med den danske kulturen vil jeg derfor anbefale deg å søke den danske linjen fremfor den engelske (uten selv å ha erfaringer av å gå på den internasjonale linjen).